Čačić o kućama obnovljenim nakon rata: To je ratno profiterstvo

"Vlada je trebala reagirati apsolutno odmah. Izbjegli bi se kaos, nepotrebno gubljenje resursa, gubitak povjerenja kojeg građani ionako nemaju u sustavu, politička zloupotreba medija"


Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o posljedicama razornog potresa te rušenju kuća koje su obnavljane nakon rata.


“To čak nije teško ispitati, postoji potpuna dokumentacija, zna se tko je projektirao, tko je gradio, tko je nadzirao, svi subjekti su poznati. Tu se nema raditi što duže od dva sata da se potpuno jasno zna, u dva sata ćete točno vidjeti tko je tu tko i tko je za što odgovoran”, smatra Čačić.

Čačić je naveo da se takvo što može i kazneno goniti.

“Radi se o ratnom profiterstvu, tu nema zastare. Ti koji su sudjelovali su i odgovorni”, rekao je.

Reakcija vlade

“Preuzimanjem Ministarstva sam imao određenih dojava s terena da ima nekvalitetne gradnje, odmah sam formirao posebnu upravu za unutrašnju kontrolu koja nikad nije postojala u tom Ministarstvu. Ta uprava je dobila zadatak da ispita ono što smo čuli, da dokumentaciju preda DORH-u i mi smo to učinili. U okviru toga su se dogodile i neke kadrovske promjene i o tome svemu postoji jasna dokumentacija. Odgovornost postoji od razine ministra preko zamjenika pomoćnika i dalje i, što se mene tiče, mislim da bi bilo jako važno da se vrlo brzo i jasno kaže što se tu dogodilo”, kazao je Čačić i dodao da je cijela priča lako provjerljiva.

Čačić je kazao da su nastojali ustanoviti jesu li postojale neke rodbinske veze između nekih koji su tada bili političko rukovodstvo Ministarstva i nekih tvrtki koje su izvodile radove te je naveo da su takve veze postojale.

Čačić je komentirao i kako se vlada nosi s aktualnom krizom koju je izazvao potres.

“Vlada je trebala reagirati apsolutno odmah. Izbjegli bi se kaos, nepotrebno gubljenje resursa, gubitak povjerenja kojeg građani ionako nemaju u sustavu, politička zloupotreba medija. Naravno da građani ne vjeruju, čak ni Crvenom križu.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Bravo, otkrija si toplu vodu! “Car je odavno gol”, ali ti se praviš slijep i gluh! Šta ćeš sad učinit kako bi odgovorni bili kažnjeni?? Nije upitno je li bilo kriminala.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime