Bura u Makarskoj puhala do orkanskih 126 km/h, u Zadru dizala višemetarske valove

U Zadru je tramontana dizala višemetarske valove, ali to nije omelo kupače da uživaju i uvoj vrsti ljetnih radosti

Proteklog vikenda na Jadranu je konačno skončano višednevno razdoblje juga i lebića. Južne vjetrove zamijenili su oni sjeverni, zapuhala je bura i tramontana, donoseći prolazno osvježenje.


Prema službenim podacima DHMZ-a, od javno dostupnih mjernih postaja, najjači vjetar zadnja 24 sata puhao je u Makarskoj. Tamo su zabilježeni orkanski udari do 126 km/h. Drugdje je u Dalmaciji vjetar bio gotovo duplo slabiji. Primjerice, u Šibeniku su najjači udari bili do 76 km/h, a u Splitu do 68 km/h, baš kao i u Dubrovniku.

Bura je tijekom ponedjeljka u značajnom slabljenju u odnosu na prethodnu noć. I u nadolazećoj noći još samo ponegdje, a osobito podno Biokova, može biti jakih do olujnih udara bure, a tijekom utorka bura će prestati i danju okrenuti na slab maestral. Bit će to kraj trodnevnog razdoblja bure i tramontane, pa će nas do kraja tjedna pratiti uobičajeni vjetrovi za ovaj dio godine – noću slab burin, danju slab do umjeren maestral.

U priloženoj fotogaleriji pogledajte prozore velikih valova sa zadarske rive koje je podigla na udare jaka i vrlo jaka tramontana. Fotografije je snimio zadarski fotograf Saša Čuka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0