SVA TRI POŽARA KRENULA OD PRUGE Dva požara u Planom ugašena, treći se sanira

Prije nekoliko dana buknuo je poćar pored Planog koji je poharao čak 160 hektara površine

Dva od tri požara koja su planula u nedjelju poslijepodne na području Planog su ugašena. Potvrdio nam je to zapovjednik DVD-a Kaštela, Roko Maletić.


– Dva požara su u cijelosti ugašena. Na trećem je u tijeku sanacija, a taj požar također polako privodimo kraju. Opožarena površina je oko 15,000 kvadratnih metara, a gorjeli su trava i nisko raslinje uz samo prugu, rijetko gdje i koji bor. Još se radi na sanaciji trećeg požara. Dva kanadera i air tractor imali su 4 bacanja, a zatim su poslani na požarište na Svilaju. Požar su gasili vatrogasci svih kaštelanskih društava, te DVD Trogir, Solin i Vranjic. Na sanaciji je su ostali samo pripadnici DVD-a Kaštela – kazao nam je zapovjednik Maletić u 17 sati i 40 minuta.

Iako za to nema službene potvrde, a više informacija znat će se nakon policijskog uviđaja, sve upućuje na to da požar ima veze s prolaskom vlaka jer je vatra planula na 3 mjesta neposredno uz prugu. Udaljenost između svakog od tri požara bila je oko pola kilometra zračne linije.

Ranije objavljeno:

I ova nedjelja u znaku je požara, jer su na području od Križnjaka do Labina planula čak tri požara! Kako nam je kazao zamjenik zapovjednika DVD-a Kaštela, Špiro Radunić, na terenu je velik broj vatrogasaca iz DVD-a Slatina, Trogir, Vranjic, Solin, pa i iz DVD-a Kaštela koji pokušavaju obuzdati vatrenu stihiju.

Dojava o izbijanju požara zaprimljena je u 14.03 sati, te su na teren izašle sve raspoložive snage, a kolika je površina zahvaćena vatrom još uvijek se ne zna. Kako nam je kazao Radunić, na terenu su i tri kanadera koja pružaju pomoć vatrogascima u borbi s vatrom.


Vatra, prema prvim informacijama, gori u dužini 1 kilometra. Za promet  je zatvorena i cestu prema Planom, pa policija regulira promet na ovom frekventnom raskrižju.

Podsjetimo, prije nekoliko dana izbio je požar u Planom i vatrena stihija poharala je površinu od 160 hektara. Vatru je gasilo 170 vatrogasaca, a stradalo je i nekoliko kuća, no srećom, nitko nije ozlijeđen. 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0