Zagrebačka Hitna jučer je oko 18:15 dobila poziv u kojemu je rečeno da je jedna osoba izgubila svijest na Trgu bana Jelačića kod Harmice. Tim Hitne odmah je krenuo na mjesto događaja. Trebalo im je manje od pet minuta da dođu do Trga.

Osoba zbog koje se zvala hitna pomoć, nalazila se u prolazu Harmica i budući da su hitnu spriječili da dođe onamo tamo preko Trga bana Jelačića, policija ju je preusmjerila i okolnim je putem, preko Ulice Pod zidom, došla do Harmice.

Glas s razglasa: Molim vas, nemojte ništa činiti

Okupljeno mnoštvo na Trgu vikalo je na djelatnike Hitne pomoći, gađalo ih predmetima, polijevalo vodom, iako organizatori tvrde da je sve bilo u redu. Da nije, svjedoči i glas s razglasa koji je okupljenima poručivao da se smire: “Ne, ne, nemojte ništa činiti, molim vas. I oni su naši ljudi”.

A jedan od onih koji smatraju da je dolazak hitne bio provokacija, kako misle mnogi koji su bili na Trgu, je i Velimir Bujanec, piše Index. Kako se vidi na RTL-ovoj snimci, on je vozilo Hitne zalijevao vodom. Vidi se i kako mu je pristupio redar koji mu se obratio i potapšao ga po ramenu.

“Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode”

Na prilog je reagirao sam Velimir Bujanec. “Vjetrobransko staklo hitne bilo je puno mušica – zato sam ga zalio vodom”, počinje svoju objavu voditelj pa nastavlja:

“RTL televizija upravo javlja da sam sudjelovao u ‘strašnom incidentu’: vozilo Hitne pomoći zalio sam vodom…

PRIZNAJEM, KRIV SAM! Prvo smo im se svi pristojno maknuli jer smo bili zabrinuti da je nekome zaista pozlilo. A kad ono – nikome nisu pružali prvu pomoć, niti su ikoga pokupili sa sobom…

Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode, jednu su curu zamalo pregazili i još su nam se smijuljili, provocirali… Ne sjećam se je li ih netko gađao plastičnim čašama (koje su i inače vrlo opasne), ali pouzdano znam da je vjetrobransko staklo žutog vozila bilo puno mušica – pa sam ga zalio vodom, kako kod povratka kroz okupljenu masu slučajno ne bi nekog pregazili. Ako sam kriv, neka me Capak objesi nasred trga! Po mogućnosti – bez suđenja.

P.S. Molim stožeraše da javnosti objasne je li na Jelačić placu “pozlilo” ženskoj osobi, kako su njihovi mediji objavili jučer ili je ipak bilo riječ o muškarcu – kako javljaju danas?! Bez obzira na Istanbulsku konvenciju, mislim da se spol ne može promijeniti u jednome danu”, objavio je Bujanec u nedjelju navečer.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime