BUDUĆA LUKA U OPĆINI DUGI RAT Idejno rješenje luke Bajnice otvorene za javni promet, primjedbe do 17. veljače

Predmetnom dokumentacijom se daje koncept uređenja luke otvorene za javni promet Bajnice temeljem Prijedloga III Izmjena i dopuna prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije


Mještani Općine Dugi Rat mogu do 17. veljače 2021. dati svoje primjedbe na idejno rješenje luke otvorene za javni promet – Bajnice. Predmetnom dokumentacijom se daje koncept uređenja luke otvorene za javni promet Bajnice temeljem Prijedloga III Izmjena i dopuna prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije.


Predmetna dokumentacija predstavlja podlogu za Izmjene i dopune prostornog plana Općine Dugi Rat, kao i za prikupljanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja, elaboratima čija izrada prethodi izradi idejnog projekta na temelju posebnih propisa te uvjetima koji se utvrđuju u postupku procjene utjecaja zahvata na okoliš i u postupku ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu.

Prema prijedlogu idejnog rješenja luke otvorene za javni promet Bajnice, saznaje Pametno.info, predviđeno je sljedeće:

– Komunalni brodovi – 50 vezova (do 13,5 m)
– Turistički brodovi – 40 vezova (30-50 m)
– Buduća Luka nautičkog turizma predviđena je sa zapadne strane i nije dio ove dokumentacije.
Planirane su i ove prometnice:
– Prometnica A – Uz magistralu je planirano uređenje pješačke staze širine najmanje 2 m s južne strane. Planirano je uređenje trake za lijevo skretanje na mjestu priključka prometnice B.
– Prometnica B – Pristupna prometnica za lučko područje. Planiran je kolnik širine 7 m sa jednostranim i obostranim okomitim parkiranjem.
– Prometnica C – Servisna prometnica u lučkom području, širina kolnika 6m.
– Prometnica D – Rekonstrukcija postojeće nerazvrstane ceste, mjesne ulice “put Vezike” i gradnja nove prometnice. Planiran je kolnikom za dvosmjerni promet širine 4,5 m.
– Prometnice E i F – Planirana nova prometnica sa kolnikom za dvosmjerni promet širine 3 m.

Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
2
Molim?
11 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime