Brzobrodska linija ‘Lastovo – Korčula – Dubrovnik’ do daljnjega na čekanju

Liniju je s prvim danom 2021. godine trebao početi održavati “Kapetan Luka – Krilo”


Prije mjesec dana portal Glas otoka objavio je da je Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila ishod natječaja za obavljanje javnog prijevoza s obvezom javne usluge na neprofitabilnoj državnoj brzobrodskoj liniji “9808” Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno.


Liniju je s prvim danom 2021. godine trebao početi održavati “Kapetan Luka – Krilo”, međutim, kako doznaje Glas otoka, Agencija ZOLP zaprimila je žalbu jednog od ponuditelja te se do rješavanja žalbe ne može nastaviti s postupkom, pa tako ni s održavanjem brzobrodske usluge.

“Linija 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno nije započela s održavanjem dana 01. siječnja 2021. godine iz razloga što je postupak javne nabave odabira najpovoljnijeg ponuditelja još u tijeku. Naime, ponuditelj Krilo Shipping Company d.o.o. se žalio na Odluku o odabiru ponuditelja Kapetan Luka – Krilo, sukladno Zakonu o javnoj nabavi te je žalba na postupanju pri Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave”, odgovoreno nam je iz Agencije odakle dodaju da će se javnost bez odgode obavijestiti o uspostavi linije “9808”.

“U ovom trenutku ne možemo prejudicirati niti sam ishod žalbenog postupka niti datum donošenja rješenja od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave”, zaključuje se u odgovoru Agencije.

Iz brodara Kapetan Luka – Krilo poručuju kako se nadaju brzom razrješenju i početku plovidbe, prenosi Glas otoka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime