Hladna fronta prolazi preko područja Hrvatske. Prvo je zahvatila unutrašnjost zemlje gdje je tijekom dana bilo kiše, pljuskova i grmljavine. U Gorskom kotaru snijeg ponegdje pada do najnižih predjela, a pada i u dijelovima Like.

Fronta je čak i unutrašnjosti zemlje donijela olujne udare vjetra do 96 km/h, pa su zabilježene i manje štete.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su:
dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50),
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Paški most.

Zbog olujnog vjetra na mostu dr. Franja Tuđmana i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te na brzoj cesti Solin-Klis dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić zbog olujnih udara vjetra.

U Lici mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motorna vozila bez propisane zimske opreme na:
DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

Vozače se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.
Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno (članak 108. ZSPC).

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (s A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Najava radova:

večeras, utorak/srijedu (04./05.02.2020.) od 22:00 do 06:00 sati u tunelu Učka izvodit će se radovi i voziti uz posebnu regulaciju prometa.