BROJNE ŠTETE Novi potres ostavio velike posljedice, urušile se dvije kuće: “Grad nije za život”

Stanovnici su u strahu


Područje Petrinje danas u 18 sati pogodio je novi potres magnitude 5.0 po Richteru.


Potres je nanio dodatnu štetu na nekoliko objekata od kojih se jedan nagnuo na cestu kod Gline te natjerao stanovnike sela Pecki da noć provedu u šatoru jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

RTL od glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića doznaje da su se u Glini, nakon novog potresa, urušile dvije kuće.

U selu Pecki 60-ak stanovnika je zbrinuto u šatorima jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Brojne štete, stanovnici u strahu

Oštećena je i zgrada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, ispred koje je postavljenja kuhinja, pa je odlučeno da ju se u četvrtak ujutro dislocira kako bi se moglo nastaviti s pripremom hrane.

Na ulazu u vojarnu Petrinja oštećena je betonska nadstrešnica, dok je na policijskoj postaji zabilježena manja šteta.

– Stanovništvo je prestrašeno, mnogi ljudi su izašli van, ali situacija se polako normalizira – kazao je Pavić, dodavši kako nema informacija o stradalima.

Sve žurne ekipe su i dalje na terenu te obilaze mjesta i naselja, a sutra, kad svane novi dan, dodatno će se provjeravati eventualne štete.

Pavić kaže kako je za očekivati da će biti još prijava šteta.

Nitko ne smije u centar Petrinje

Novi snažan potres u srijedu iza 18 sati ponovo je uznemirio i Siščane, mnogi su istrčali na ulice koje su odjekivale od alarma automobila, ubrzo su se čule i vatrogasne sirene, no načelnik Gradskog stožera CZ-a Marko Krička smiruje situaciju te kaže kako nema dojava o novim štetama. Dodao je i kako će više o mogućim posljedicama biti poznato ujutro.

Policija, kako javljaju večeras mediji, nikoga ne pušta u središte Petrinje zbog opasnosti da se zgrade stradale u potresu uruše, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović poručio je da se sve aktivnosti moraju dislocirati iz centra, no ne isključuje ni evakuaciju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime