BROJNE INTERVENCIJE Vatrogasci ugasili desetak požara, u Splitu oštećeno vozilo

Tijekom subote i nedjeljnog jutra vatrogasci su imali niz intervencija

Na području Splitsko-dalmatinske županije vatrogasci su tijekom subote i nedjeljnog jutra imali više od 10 intervencija.


Prva se dogodila u Podstrani, predio Babina Stina, u 11.49 sati kad su dobili dojavu o otvorenom požaru. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP i DVD Podstrana. Izgorjelo je 500 kvadratnih metara niskog raslinja i borove šume, a požar je ugašen u 13.45 sati.

Oko 13.20 sati izbio je požar trave i niskog raslinja u naselju Vinjani Donji. Požar su ugasili vatrogasci JVP Imotski u 14.45 sati. Izgorjelo je 5 hektara. U tom trenutku dojavljen je i požar kontejnera u Imotskom kojeg je ugasio JVP Imotski.

U 14.27 sati došlo je do novog požara trave i niskog raslinja u naselju Vinjani Donji te je izgorjelo još 3 hektara trave. Požar je do 16.16 sati ugasio JVP Imotski.

Oko 14.30 sati JVP Split, DVD Split i DVD Žrnovnica izašli su na intervenciju gašenja požara u ulici Put Gušćera u naselju Kamen.

Novi požar trave i niskog raslinja izbio je u 15.18 sati u naselju Glavina Gornja kod Imotskog. Izgorjelo je oko 1.5 hektara, a požar je ugasio JVP Imotski.


Sat vremena kasnije zapalila se trava i raslinje kod Zagvozda, a požar je do 17.50 sati ugasio DVD Zagvozd. Izgorjelo je oko 3500 kvadrata.

U 18.40 sati zapalio se dimnjak u Makarskoj. Intervenirali su vatrogasci JVP Makarska s jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen za 10 minuta.U 21.29 sati stiže nova dojava o požaru. Gorjelo je smeće u Ulici Gospinica na Firulama, a požar je ugasila JVP Split. Vatrogasci u Imotskom opet nisu imali sreće te im u 23 sata stiže nova dojava o požaru u naselju Vinjani Donji, a zatim u 0.30 sati još jedna. Oba požara su ugašena.

U 1.10 sati splitski vatrogasci zaprimaju dojavu o požaru smeća u plastičnom kontejneru u Vukovarskoj ulici, a u 4.54 sata novi požar plastičnog kontejnera u Šižgorićevoj. U plamenu je oštećen i jedno vozilo, a požar su ugasili vatrogasci JVP Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
9
Grrr
31
Molim?
11

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime