Brnjec se ne slaže s Kolindom: “Aktivnosti na otvorenom su dozvoljene i poželjne”

"Ono što je bitno je smanjiti kontakte na tri tjedna i sačuvati školski sustav"


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostovala je u Dnevniku N1 televizije. Komentirala je situaciju s koronavirusom u kontekstu svog resora.


Brnjac je rekla kako nakon održanih sastanaka nije dobila dojam da su predstavnici ugostitelja nezadovoljni – mučila su ih dva modaliteta kako vide rješenje problema. – Pokrivanje fiksnih troškova je velik izdatak za ugostitelje i njihovo pokrivanje će im pomoći – rekla je pa dodala kako predviđaju da će oni iznositi 250 milijuna kuna.

Navela je da je i sama Njemačka i njihov institut za gospodarstvo danas iznio da je fiksni trošak trošak koji je realan u pokrivanju troškova ugostiteljima.

Tjelesna aktivnost je važna i sam Stožer nije donio odluku zabrane na otvorenom. Ono što je bitno je smanjiti kontakte na tri tjedna i sačuvati školski sustav.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas u programu N1 da je “žalosno je da smo djecu i mlade s igrališta poslali u kina i šoping centre”, a Brnjac se s takvom tvrdnjom ne slaže.

– Aktivnosti na otvorenom su dozvoljene i poželjne. Bitno je samo smanjiti kontakte i svima je važno da se školski sustav sačuva – rekla je.

Hrvatska je uvijek bila turistička destinacija i radit će na tome da se sektor turizma oporavi, kazala je ministrica Brnjac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime