Branimir Urlić odlučan: “Nećemo dopustiti uništenje 31 zdravog stabla”

"Dobili smo “čvrsto” HDZ - Kerum obećanje. I bili smo u pravu što nismo vjerovali jer smo se takvih obećanja naslušali" - istaknuo je


Branimir Urlić

– Lance mi dajte, za stablo ću se vezati! Evo nas opet na priči o uređenju Žnjanskog platoa. Nakon što smo saznali za natječaj kojim bi se zbog projekta ceste pilala zdrava stabla, zatražili smo spašavanje istih presađivanjem – započeo je danas Facebook post čelnik stranke Pametnog za Split i Dalmaciju Branimir Urlić.


– Dobili smo “čvrsto” HDZ – Kerum obećanje. I bili smo u pravu što nismo vjerovali jer smo se takvih obećanja naslušali. Razumljivo, neka stabla ne mogu tu ostati, ali ih ne moraju uništiti.

Po projektu će čak i 9 palmi presaditi dok se za 29 česmina i 2 topole navodi “uklanjanje”. U opisu tih stabala za odstrel stoji “dobra kondicija”, što znači dobro primanje na kakvom drugom mjestu. Inače, u svijetu se premještaju stabla veličine kuće, ali su nama problem i ova.

Apsurd je još veći što se upravo ovih dana organizira akcija sadnje drveća po gradu, u čemu sudjeluje i gradsko komunalno poduzeće. I nikome nije palo napamet možda iskoristiti ova stabla u tu svrhu. Ili ih presaditi nedaleko, na ogromnom prostoru put Duilova – napisao je Urlić te je zaključio:

– Na prvo obećanje sam odustao od vezivanja za stablo, ali zato neću kad radovi krenu ako se ništa ne promijeni. I ne samo to, pozivat ću i sve građane da mi se pridruže jer se samo tako možemo oduprijeti ovoj velikoj gluposti – zaključio je Branimir Urlić.Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime