Braća Mamić našla nove odvjetnike

Doznaje se da su novi odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić

Nakon što je Zdravko Mamić prošli tjedan vičući u sudnici otkazao punomoć svojim dotadašnjim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, sudac Darko Krušlin dao mu je rok do sljedeće rasprave zakazane početkom srpnja da izabere nove odvjetnike. Doznaje se da su novi odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji rade zajedno s Matom Matićem.


Stanić bi trebao biti branitelj Zdravku, a Mandić Zoranu Mamiću. S obzirom na ulazak novih odvjetnika u spis, u takvim situacijama je uobičajeno i da odvjetnici od suda traže i dobiju vrijeme za upoznavanje sa spisom. No, kako se doznaje, u slučaju Mamić to neće biti tako jer njegovi novi odvjetnici sudu planiraju podnijeti podnesak u kojem se tog prava odriču. Jedan od razloga je što Mamić time želi dokazati da zadnji eksces u sudnici nije isplanirao, već se on spontano dogodio, što ruku na srce, malo tko vjeruje. A drugi, mnogo važniji je činjenica da odvjetnici Stanić, Mandić i Matić zastupaju Mamiće u drugom postupku koji se protiv njih vodi, te su dovoljno upućeni i u ovaj spis, piše Večernji list.

Riječ je o postupku koji se zbog izvlačenja novca iz Dinama vodi protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića, te Igora Krote, Sandra Stipančića, Damira Vrbanovića i Nikkyja Vuksana. Taj je postupak u fazi istrage, a očekuje se da bi optužnica mogla biti podignuta tijekom srpnja. U tom postupku Mamić i ostali sumnjiče se za izvlačenje oko 270 milijuna kuna iz Dinama, i to preko off shore kompanija registriranih u Švicarskoj, Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i Hong Kongu.

Tom istragom obuhvaćen je velik broj transfera Dinamovih igrača u inozemne klubove, pa su istražitelje zanimali transferi Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Dine Drpića, Marija Mandžukića, Boška Balabana… S obzirom na to da se dio tih poslova odvijao i u inozemstvu, tijekom istrage je tražena i međunarodna pravna pomoć, a Švicarska je u odnosu na poslove koji su se odvijali na njezinu teritoriju provela svoju istragu. Rezultati onog što su otkrili trebali bi biti dostavljeni USKOK-u te u konačnici postati i sastavni dio već postojećeg spisa. Kada optužnica bude podignuta, očekuje se i da će USKOK ponovo od Vrhovnog suda zatražiti delegaciju spisa sa suda u Zagrebu.

Prošli put Vrhovni sud im je zahtjev uvažio, a oni su ga pravdali poznanstvom Zdravka Mamića s pojedinim sucima koji rade na tom sudu, te činjenicom da neki od sudaca zagrebačkog Županijskog suda sudjeluju i u odlukama koje donosi Disciplinska komisija HNS-a. Hoće li Vrhovni sud i ovaj put uvažiti USKOK-ove argumente za delegaciju spisa tek će se vidjeti. Što se tiče suđenja u Osijeku, ako sve ostane prema najavama iz redova Mamićevih novih odvjetnika, suđenje će se normalno nastaviti početkom srpnja iskazima svjedoka. Dejan Lovren bi na klupu za svjedoke trebao sjesti u rujnu, a Luka Modrić će za to vrijeme čekati hoće li i formalno biti osumnjičen za davanje lažnog iskaza tijekom suđenja Mamiću, piše Večernji list.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0