Božo Petrov: “Plenković ugrožava hrvatske interese pogodovanjem Deutsche Telekomu”

"Mostovi zastupnici već su ranije upozoravali na važnost gradnje optičke mreže koja bi obvezno morala biti u vlasništvu Hrvatske"

Most nezavisnih lista je na svojoj web stranici objavio kako se nakon sastanka Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave HT-a, Davorom Tomaškovićem, ponovno aktualiziralo pitanje gradnje agregacijske optičke mreže u vlasništvu Hrvatske.


Tvrde kako je “u narednom razdoblju ključno realizirati agregacijsku mrežu koja bi spajala naselja, odnosno kreiranju svojevrsne informacijske autoceste.”

– Deutsche Telekom, kao vlasnik većeg dijela postojećih cesta, zagovara nadogradnju postojeće bakrene infrastrukture. Međutim, takav projekt ne može se financirati sredstvima Europske unije. Mostovi zastupnici već su ranije upozoravali na važnost gradnje optičke mreže koja bi obvezno morala biti u vlasništvu Hrvatske. Most je nudio i nudi rješenje u obliku izgradnje vlastite optičke mreže i infrastrukture. Gradnja agregacijske optičke mreže u vlasništvu Hrvatske pitanje je od ključnog nacionalnog interesa. Nije dobro da strana kompanija u vlasništvu ima infrastrukturu od strateške važnosti za našu zemlju. Smatramo da ovime Andrej Plenković direktno pogoduje Deutsche Telekomu i osim što ugrožava hrvatske interese, narušava i sva pravila tržišne utakmice.– rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Tvrde i kako je “već nekoliko puta upozoravano na sukob interesa Tene Mišetić, koja obnaša dužnost zamjenice Predstojnika Ureda Predsjednika Vlade Republike Hrvatske.”

– Njezina majka, Ariana Bazala – Mišetić, direktorica je sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma, a njen suprug Ivica Mišetić obnaša funkciju zamjenika predsjednika Odbora u THT-u. Premijer Plenković posve je ignorirao ova upozorenja. Dužan je o ovome pitanju očitovati se hrvatskim građanima. – zaključuje Petrov.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0