Gost Dnevnika HRT-a bio je potpredsjednik Vlade, ministar Davor Božinović i rekao je kako je danas do 18 sati u Hrvatsku ušlo oko 14 i pol tisuća građana EU, a od toga oko 9 tisuća građana Slovenije.

Ministar je rekao da je u izradi on line platforma koja bi omogućila strancima koji dolaze u Hrvatsku da se unaprijed najave zbog epideioloških razloga kako bi ih se moglo u slučaju potrebe kontaktirati.

Na pitanje kako to da Slovenci, iako su proglasili da je epidemija završila, još uvijek imaju strožije mjere od Hrvatske, ministar je rekao kako svaka država radi mjere sukladno svom zakonodavstvu.

– Važno je da su svi svjesni da virus još uvijek postoji i da svi moraju biti odgovorni I ponašati se sukladno preporukama epidemiološke struke- rekao je ministar.

– Zajedno s Ministarstvom turizma, Turističkom zajednicom, Udrugom hotelijera pokušavamo učiniti maksimalan napor kako bismo strance informirali o tome kakve se mjere poduzimaju- naglasio je ministar I dodao kako je danas bio u Sloveniji i čim je prešao granicu odmah mu je došao sms poruka o tome kome se može javiti u slučaju simptoma.



1 KOMENTAR

  1. Bravo 14000 uslo i to su uglavnom slovenski turisti koji u autu dovezu sve sto im treba od mineralne, vode i toalet papira, imaju vikendice pa ne placaju boravisnu pristojbu, sve donesu sobom a nama samo govna i pisalinu ostave.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime