Božinović otkriva detalje popuštanja, evo do kad mogu raditi kafići i restorani

"U prostor objekta može se ići samo s maskom na WC", najavio je ministar

Nešto poslije 11 sati počela je presica Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj će biti predstavljene nove, blaže mjere.


Kako je jučer kazao Andrej Plenković na sjednici vlade, otvaraju se terase kafića i restorana. Mjere će popustiti i što se sporta te treniranja tiče.

No, kako je Plenković jučer najavio, sve će biti predstavljeno na današnjoj presici.

KORONA U HRVATSKOJ Više od 500 novih slučajeva, 73 osobe na respiratoru

Božinović o mjerama

“Nastavili smo s blagim popuštanjem mjera i to onih koji se odnose na ugostitelje i sport. Omogućeno je svim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama. Radno vrijeme može biti od 6 ujutro do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti, zrak mora strujati cijelo vrijeme. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju bit razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra”, rekao je Božinović. Kaže da se najveći broj korisnika izračunava po veličini terase i taj broj mora biti istaknut.

Nije dopušteno puštanje glazbe, a u prostor objekta može se ići samo s maskom na WC.

“Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen, jedna osoba na 20 kvadrata minimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi, bez kontakta među sporatšina. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku”, kaže, prenosi Index.Krenula su pitanja novinara. Prvo pitanje je o sajmovima koji se još ne smiju održavati.

“Samo održavanje sajmova na način kad postoji infrastruktura nije problem. Ali trebamo biti svjesni da postoje infrastrukturno i organizacijiski različite vrste sajmova. O tome se vodi briga, o tome se razgovaralo. To će biti neki od sljedećih koraka u popuštanju. Mi želimo postepeno popuštati, vidjeti kakvi su učinci ovih mjera. Ako situacija bude dobra, idemo sa sljedećim korakom”, rekao je Capak, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime