Božinović otkrio: Danas imamo 424 novozaražene osobe

Kaže da imamo najmanje stroge mjere, a brojevi padaju


Foto: Twitter@VladaRH

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite, rekao je jutros u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna kako imamo 424 novozaraženih koronavirusom na nešto više od 5600 testova, što čini oko 7,5 posto pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranja u zadnja 24 sata.


– To je nastavak trenda smanjenja brojeva u odnosu na isti dan prošli tjedan, rekao je Božinović. U tom trenutku nije mogao navesti broj novopreminulih.

Na pitanje o izjavi njemačke kancelarke Angele Merkel da se noću budi zbog situacije s koronavirusom Božinović je odgovorio kako on ‘više ne spava nego što se budi’

15. veljače kuca na vrata, očekuje se popuštanje mjera, a najavljuju se i novi prosvjedi. Božinović je rekao da su brojke još uvijek dobre, ali da se ne smijemo zanositi da je virus nestao. Naveo je da u Slovačkoj 70 posto svih novozaraženih ima novi britanski soj virusa, što znači puno veće ubrzanje zaraze.

– Mi bi najradije da ovo ne moramo raditi, nije se nitko ni pripremao za pandemiju. O pandemijama su se možda snimili neki filmovi, napisalo par knjiga zadnjih godina, ali se zapravo cijeli svijet po prvi put suočava s ovakvom zarazom koja je zahvatila svaki kutak Zemaljske kugle i svi imaju isti prioritet – zaštititi živote ljudi, a s druge strane omogućiti ekonomiji da funkcionira, i u tome se donose različite mjere – rekao je Božinović.

Činjenica je da Hrvatska ima najmanje stroge mjere u EU, a uspijevamo spuštati brojeve, dodao je.– Naš je cilj spustiti te brojeve toliko da možemo reći da je sve pod kontrolom i da se pripremamo za ono razdoblje godine koje je za hrvatsko gospodarstvo zapravo ključno, a to je turistička sezona – poručio je Božinović.

Izrazio je razumijevanje za predstavnike sektora koji su najpogođeniji pandemijom – potpuno je jasno da ti ljudi od toga žive i da to rađa brojne frustracije, rekao je, ali i dodao da su uspjeli kod njih probuditi važnost pridržavanja mjera.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime