Općina Klis u suradnji s Turističkom zajednicom i Poduzetničkim inkubatorom Klis organizira 15. i 16. prosinca (petak i subota) peti po redu Božićni sajam.

Prepuni štandovi na kojima će se naći domaći prehrambeni ekološki proizvodi i autohtoni suveniri zasigurno će privući veliki broj posjetitelja. Svečano otvorenje će se upriličiti u petak, 15. prosinca u 10 sati u Domu kulture u Klisu. Uz veliki broj izlagača, sve posjetitelje očekuje i bogat kulturno-umjetnički program.

U petak ujutro su vrtićka i školska djeca ukrasila božićno drvce – jelku, koja se nalazi na centralnom trgu podno Kliške tvrđave. U ponudi su i dvije prigodne predstave: „U iščekivanju Isusa“ u izvođenju najmlađih osnovaca iz Osnovne škole Petra Kružića u Klisu u subotu u 15 sati i predstava “Interview za Božić” u izvedbi Reto centra Klis u petak u 18 sati.
Oba sajamska dana u periodu od 11 do 14 sati konjički klub „Natura“ će za dječji uzrast organizirati besplatnu školu jahanja na glavnom trgu na Megdanu.

Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu će u petak organizirati radionicu na kojoj će djeca izrađivati straničnike za knjige, dok će u subotu biti popularno oslikavanje dječjih lica. Nakon „sajmovanja“ koje završava u subotu u 16 sati organizira se svečani koncert s početkom u 18 sati u Domu kulture na kojem će nastupiti Crkveni zbor UBDM iz Klisa, tenor Špiro Boban, Ksenija Varvodić, ŽK Besida i KGD Mosor.

Nakon koncerta Općina Klis će u prostoru Doma kulture počastiti sve izvođače, izlagače i posjetitelje s poznatim kliškim arambašima i zahvaliti se svima na dobroj suradnji u 2017. godini.

– Hvala svima koji su pomogli u organizaciji i osigurali da se po 5. put vidimo ususret Božiću.
Bonovima za nezaposlene i umirovljenike, stipendijama za sve studente i ovakvim manifestacijama želimo osigurati lijep Božić svakom stanovniku. – poručio je načelnik Klisa Jakov Vetma.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0