Danas je u prostorijama svečanog salona u ŠC Gripe predstavljen novoosnovani Boksačkog saveza Splitsko dalmatinske županije (BSSDZ).

Predsjednik Boksačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije, Boris Vujević, ovom prilikom upoznao nas je s radom Saveza na području Splitsko-dalmatinske županija, ali i Hrvatskim boksačkim savezom.

– Okupili smo se ovdje kako bi prezentirali novi mladi Savez iako je već bio osnovan. Sada su se okupile nove mlade snage oko toga da ponovno nešto novo pokrenu, a koji bi kroz jasne ciljeve; misiju, viziju i strategiju malo popularizirali taj sport i podigli taj sport koji je na marginama u Hrvatskoj, – uvodno je kazao Vujević.

Upoznao nas je i s novostima koje su pripremili kako bi ovaj sport približili svojoj okolini, a između ostalog radi se na suradnji klubova na području SDŽ koji bi bili okupljenih oko splitskog Boksačkog saveza, čiji su planovi za budućnost veliki.

– Imamo jako puno planova. Uz veliku podršku Nacionalnog saveza planiramo za početak krenuti s učlanjivanjem svih novih klubova odnosno onih postojećih u ovaj Savez da budemo svi skupa i na taj način da budemo jači, da budemo praktički jedan od najjačih saveza u našoj županiji. Kroz natjecanja, javne sparinge, međužupanijske lige i pomaganje klubovima da se i ti klubovi jednako osnaže i budu snažni kako u našem Savezu tako i u Nacionalnom savezu. Čak razmatramo i održavanje nekih prvenstva, boksačke lige i ostale mogućnosti, – kazao je predsjednik Vujević.

Upitan u kakvom je boks stanju danas na razini Splitsko-dalmatinske županije, ali i Hrvatske Vujević je kazao kako ima tu još dosta prostora za širenje, te je pohvalio Nacionalni boksački savez.

– Moram pohvaliti Nacionalni savez koji pokušava i maksimalno se trudi koliko može promovirati ovaj sport. Vidimo da je borilački sport sada uzeo velikog maha. Čak i profesionalni boks je jako dobro zastupljen, a nadamo se kako će se i amaterski boks uskoro u Hrvatskoj dignuti na jednaku razinu, možda čak i veću, uz podršku Hrvatskog boksačkog saveza, – kazao je.

Činjenica koja sve posebno veseli jest da boks postaje sve popularniji sport kod mlađe populacije.

– Ima mladosti, zainteresirani su što se vidi iz velikih rezultata iz boksa ali još uvijek ima prostora. Može se napraviti još veći zamah prema mlađima. Nogomet je opravdano prvi sport, a boks je zasigurno sport koji još ima mogućnosti da se razvija, – zaključio je predsjednik boksačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Na predstavljanju BSSDZ-a nazočili su i dopredsjednik Vedran Đipalo, tajnik Ivan Brnić, predsjednik Boksačkog kluba Salona Tomislav Bašić, izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza: predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović, direktor reprezentacije Željko Mavrović i Stipe Božić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime