“BLJESKALA JE KAO BOŽIĆNO DRVCE” Kamera na izlazu iz Splita snima skoro sve s reda. Evo što kaže policija

"Slikavala je skoro sve od reda, uključujući automobile koji su se kretali normalnom brzinom. U jednom trenutku prošao je jedan motor koji je definitivno vozio puno brže od ograničenja i njega NIJE slikalo!" kaže nam stanovnik Sirobuje


Kao što smo ranije javili, velik broj vozača koji su tijekom petka izlazili iz Splita put Stobreča, imali su neugodno iskustvo da ih je tamošnja nadzorna kamera kod mosta na Sirobuji snimila pri brzinama na kojima nikada do danas nije zabilježeno aktiviranje kamere.


Konkretno radi se o brzinama oko 80 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70 km/h, no više ili manje svatko zna da kamera nikada do sada ne bi snimala vozače koji se kreću sporije od 90 km/h.

VOZAČI NA IZLAZU IZ SPLITA IZNENAĐENI “Kamera nas je slikala pri 80 km/h. To se nikada prije nije događalo”

U međuvremenu nam je stigao odgovor PU splitsko-dalmatinske na upit o današnjem “čudnom ponašanju” ove kamere.

Policija: Trenutno se na njoj postavljaju parametri snimanja

“Kamera je vraćena s redovnog godišnjeg umjeravanja i trenutno se na njoj postavljaju parametri snimanja.Napominjemo da su vozači bez obzira na postavljene parametre u obvezi poštivati ograničenja brzine na toj dionici ceste”, kažu nam u PU splitsko-dalmatinskoj.

Nakon objave našeg članka javilo nam se još čitatelja koji tvrde da ih je kamera snimila pri brzinama od 76 km/h, što je brzina koja je unutar zakonske tolerancije.Stalno nam se javljaju vozači…

– Još s vrha Sirobuje vozači su vidjeli da se nešto čudo događa. Naime, bljeskalica nadzorne kamere toliko je često slikavala da je izgledala kao novogodišnje drvce. Pomislio sam da je možda veća skupina automobila brzo vozila, usporio sam dosta prije nego sam se približio kameri, a bilo je očito da su i ostali vozači isto napravili. Smanjio sam brzinu na 76 km/h, no kada sam prošao i mene je slikalo – govori nam iznenađeni čitatelj, inače stanovnik Sirobuje.

– Oduvijek živim tu, kuća mi gleda na cestu, bavim se utrkama i znam procijeniti brzinu kretanja nekog vozila “u kilometar”. Nikada, baš nikada kamera nije slikavala vozače koji su se kretali po brzinama kao danas. Da nešto definitivno nije u redu svjedoči i ovo što sam danas vidio svojim očima. Kako me je kamera snimila na tako maloj brzini, išao sam do raskrižja kod Stobreča i tamo se okrenuo te sam vozio nazad prema gradu. Parkirao sam se u blizini nadvožnjaka, izašao iz auta i promatrao što se događa. Slikavala je skoro sve od reda, uključujući automobile koji su se kretali normalnom brzinom. U jednom trenutku prošao je jedan motor koji je definitivno vozio puno brže od ograničenja i njega NIJE slikalo! – kaže nam stanovnik Sirobuje i dodaje:

– Nadam se da je u pitanju greška, a ne dodatno punjenje državnog proračuna.

“Svi vozači koji voze po pravilima neće biti sankcionirani”

Oko 17:50 stiglo nam je i dodatno pojašnjenje iz splitske policije:

– Svi vozači koji voze brzinama u granici dopuštenih, nemaju razloga za brigu. Bez obzira na eventualne pojave aktiviranja kamera, svi vozači koji poštuju prometna pravila ne moraju strahovati jer neće biti sankcionirani.

Moja reakcija na članak je...
Vau
25
Haha
105
Hagić
17
Hmmm
23
Plač
11
Grrr
194
Molim?
42

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime