Blanka Vlašić zbog svoje upornosti zaslužila je zlatnu medalju. Već je nekoliko godina muči ozljeda pete, ali i ne pomišlja na prestanak sportske karijere. Štoviše, priprema se za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a dva mjeseca nakon Igara proslavit će 37. rođendan.

– Ako me pitate kako sam, onda odgovaram dobro. Mislim na općenito zdravstveno stanje. Treniram li? Treniram. Boli li me? Boli. Eto, to je nekakav kratki rezime onoga što je sad aktualno – istaknula je Blanka koja je zadnji put na jednom velikom natjecanju nastupila 2016. kada je na olimpijskim igrama u Riju osvojila brončanu medalju, piše Večernji.

– Na te Igre otišla sam svjesno jer sam znala, ako nešto krene po zlu, karijera će mi zauvijek biti gotova. Da se razumijemo, u Rio sam išla ozlijeđena. Daleko od toga da je sve bilo idealno. Na kraju je brončana medalja bila nagrada za sve moje muke koje sam tamo preživjela. Pripreme su bile bremenite, ispresijecane rehabilitacijskim tretmanima. Sam odlazak u Rio za mene je čudo, jer sam bila operirana u istoj godini kada su i Olimpijske igre – istaknula je jedna od naših najuspješnijih atletičarki svih vremena.

Nakon povratka iz Rija svi su očekivali da su to bile njezine posljednje Igre.

– A ne. Nastup u Tokiju je ono što mi je sad stalno u mislima – istaknula je odmah na aerodromu po povratku iz Brazila, a isto razmišlja i danas.

– Ne mogu sa sigurnošću reći da ću nastupiti ove sezone na Svjetskom prvenstvu u Dohi, ali Tokio mi neće “pobjeći” – kaže danas.

A kako danas Blanka gleda na svoju budućnost?

– Kratko ću reći da je još puno života ispred mene – istaknula je. Blanka je jedna u nizu vrhunskih sportaša koji su doživjeli preobraćenje. Svoju je životnu priču ispričala na vanjskom oltaru iza crkve sv. Jakova mladima iz 72 zemlje svijeta.

– Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje. To je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život. I mene cijelu iz korijena. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila – zaključila je Blanka.

Blanka je za Večernji izjavila da planira zasnivanje obitelji.

Treniram iz gušta, treniram onoliko koliko mogu, ne idem više preko granice boli. Polako se educiram o nekim drugim stvarima. I da, lagala bih kada bih rekla da već polako ne razmišljam o tome da jednog dana imam obitelj – istaknula je Blanka.

Više pročitaje OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime