Blanka Vlašić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica, službeno je odustala od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Splićanka je sa svojim stručnim stožerom obavijestila Hrvatski olimpijski odbor da se u Japanu neće boriti za svoju treću olimpijsku medalju (2008. u Pekingu je bila srebrna, 2016. u Rio de Janeiru je bila brončana), te da je mogu ukloniti s popisa olimpijskih kandidata.

Dosad je u skoku u vis nastupila u Sydneyju 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Riju 2016. godine te ima jedno srebro i jednu broncu.

– Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić polučila je konačno dobre rezultate. Posljednja magnetna rezonancija pokazala je potpuno zacjeljenje petne kosti.

Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upalnog procesa. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procjena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra.

Ne želeći rasprodavati njezin ugled na tako velikom natjecanju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustajemo od pokušaja nastupa na njima dajući si još prostora da možebitno u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim natjecanjima – objavio je Blankin otac Joško Vlašić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime