Kako je i bilo najavljeno, u nedjelju je u Docu Gornjem, u zaseoku Nart, otvoreno prvo “Božićno Selo“.

Na otvorenje je došlo mnoštvo ljudi iz srednje Dalmacije, koji su zaželjeli osjetiti istinski blagdanski doživljaj, koje je donijelo “Božićno Selo”. Tisuće posjetitelja od Trogira do Makarske, od Sinja do Imotskog, automobilima su doslovno stvorile do sad neviđenu gužvu u Zamosorju, no spretne ruke redara regulirale su promet i parkiranje pa većih problema nije bilo.

Cijelo područje u kojem će se odvija ova zimska manifestacija ukrašeno je s točno milijun lampica ukupne dužine 24 kilometra.

– Posjetitelji će moći uživati u “Božićnom Selu” do 6. siječnja 2019. U tih mjesec dana moći će se kušati isključivo domaći proizvodi poput kobasica isključivo s OPG-ova, soparnik, fritule, uštipci, kuhano vino, čajevi – kazao nam je vlasnik imanja Tihomir Lučić.

Na otvaranju je govorio izaslanik župana Blaženka Bobana, Jadran Čizmić, koji je kazao da je malo tko vjerovao da obitelj Lučić može napraviti ovakvo čudo u mosorskom kamenjaru, no naglasio je da sada mogu biti ponosni jer su pokazali da se njihova vizija u potpunosti pokazala ispravnom. Nakon blagoslova svećenika, djeca Centra Juraj Bonaći upalila se milijun lampica, čim je Božićno selo u Nartu i službeno otvoreno.

U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Sveti Florijan, bend Iluzija i tamburaši.

Kako bi ugođaj bio što vjerodostojniji, pobrinule su se i žive jaslice.

Dio ovog čudesnog ugođaja, koji je započeo u nedjelju popodne u Docu Gornjem, pogledajte u priloženoj fotogaleriji. Opširnije foto izvještaj našeg fotoreportera Miroslava Lelas moći ćete vidjeti ujutro na našem portalu.2 KOMENTARI

  1. ADVENT,KRVOLOČNA POMAMA ZLOČINAČKOG KATOLIŠTVA!!!
    TA KATOLIČKA,STEPINČEVSKA CRKVA ,NI SAMA NE ZNA KAKO BI OBMANJIVALA ,NA RAZNE NAČINE ,OVU SVOJU SLJEDBU DINARSKE ANTROPIDNE TALIBANE SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA,; JUČER U RUŠENJE SOCIJALIZMA, PA PLJAČKU SAMOUPRAVNE RADNIČKE STEČEVINE,PA RAZMIRICE MEĐU NJIMA TKO JE VIŠE ZGRABIO ,JER SU USTROJILI KATOLIČKU ,KLASNO-PLJAČKAŠKU DRŽAVU ,PA SE U NJOJ SVAŠATA DOGAĐA ,A NAROČITO JE SVOJSTVENO TAKVOM USTROJU DRUŠTVENIH-KLASNIH ,KATOLIČKIH ODNOSA ,KOJI PO SVOJOJ SUŠTIN NAMEĆU GRAĐANIMA, ŽIVOTNI POZIV ZA PERSPEKTIVNO I EGZICSTENCIJALNO ŽIVLJENEJ=SNAĐI SE GRAĐANINE=. PA SE TO NJIHOVO HEROSTVO O RUŠENJU SOCIJALIZMA PRETVORILO U TOTALNO SIROMAŠTVO NAJVEĆEG BROJA HRVATSKIH GRAĐAN, PA ,MNOGI MASOVNO ODSELIŠE U ZAPADNU,KATOLIČKU -KLASNO ROBO-VLASNIČKU EVROPSKU UNIJU,JER JOŠ TAMO ,NAĐOŠE NEKU ŽIVOTNU EGZISTENCIJALU UTJEHU.A OVI KOJI OSTADOŠE ,SVAKOG DANA BIVAJU U JAVNIM GLASILIMA ILI POLICIJSKIM SUKOBIMA PREDICIRANI KAO SKUPINE OŠTEČENI U NAJOSNOV NIJIM LJUDSKIM POTREBAMA ,A KOJE IM DRŽAVA OSIGURAVA ,NJIHOVIM MINULIM RADOM KOJI BIVA ,ILI POKRADEN ILI NEPRAVEDNO DISTRIBUIRAN ZA ODREĐENE DRUŠTVENE NAMJENE. PA SE MASOVNO JAVLJAJU GRAĐANI PO,BOLNICAMA,PO DRUŠTVENIM,ODNOSNO ,STEPINČEVSKIM DRŽAVNIM ,KATOILIČKIM INSTITUCIJAMA OŠTEEČNI,NAROČITO U ZDRAVSTVENIM POTREBAMA .SVAK ĆE SE SJETITI ONIH SKANDALA PO BOLNICAMA GDJE SU NAŠE ŽENE MASOVNO ZLOSTAVLJANE TIČUĆI SE ABORTUSA ,U PORODILIŠTIMA ,NA KIRURŠKIM STOLOVIMA,NEMOČNE, OSIM OŠTEČENE U ZDRAVLJU I MATREIJALNO.
    PA JE OVA ZLOČINAČKA CRKVA, PO DUHU I NAUMU, PO SVOJOJ SUŠTINI BIVSTVOVANJA ,SMISLILA KAO I UVIJEK U TEŠKIM EGZISTENCIJALNIM PRILIKAMA ŽIVLJENJA MITOMANSKE PROCESIJE ILI OKUPLJANJA ,UZDIŽUĆI RIMSKE , CARSKE SMIŠLJENE MITOVE O TRNASCENDETALNIM BIĆIMA,KOJE LJUDSKI UM NIKADA NIJE SPOZANO ,JER JE TO NESPOZNATLJIVO I NEDOKUČIVO ,UTVRDIO JE DANAŠNJI LJUDSKI UM, IMAJUĆI NA RASPOLAGANJU SVA SREDSTVA KOJA TAKVE MITOVE ,OD PRVE OTKRIVAJU KAO NAJOBIČNIJU LAŽ ,ZLOČINAČKE KASATINSKO-PLJAČAKŠKE ,KRVOLOČNE RIMSKE CRKVE. PA POSTOJEĆA FILOZOFSKA ZNANOST IMA ZADAĆU I MORA REAGIRATI NA DANAŠNJE , OPAKE, IZNAD SVEGA, SMIŠLJENE PREVARE U CILJU UBLAŽAVANJA STVORENOG REVOLTA LJUDSKE SVIJESTI,KOJA JE SVJESNA DA SMO NA STUPNJU NAJVIŠE TEHNIČKE I TEHNOLOŠKE SPOZNAJE ZNANAOSTI, KOJA NAM JE STVORILA SVE UVJETE DA DRUŠTVENI ČOVJEK ŽIVI U ZAJEDNICI KOJA NIJE NIČIM PROTURIJEČNA U SVOJIM SUŠTINSKIM I PERSPEKTIVNIM VIZIJAMA ORGANIZIRANJA ŽIVOTA NA NAŠOJ GEJI. A TA ZLOČINAČKA ,RIMSKA CRKVA,OSTAVŠTINA PRIMITIVNOG ROBOVLASNIČKOG UTJELOVLJENJA ŽIVLJENJA,KOJIM UPRAVLJAJU IŠKOLOVANA HORDA =FRATRI= ,KAO DRAKULE I VAMPIRI ,KOJI SU SPREMNI NA SVE DA ODRŽE ŽIVOT PREVARENIH SLJEDBENIKA U ZABLUDI , NEZNANJU ILI PATNJI I TRPLJENJU,POUZDAVAJUĆI SE U NEKI NAD NARAVNI SVIJET U KOJEM ĆE TO SVE PATNICI,SLJEDBENICI, NADOKNADITI ,A TAJ SVIJET,JE NAJOBIČNIJA I SMIŠLJENA PREVARA, SVAKOM JE RAZVIDNO ,3 METRA POD ZEMLJOM ,IZ KOJIH UVJETA NEMA NIKAVIH SVJEDOČENJA O TOJ ZLOČINAČKOJ PREVARI RIMSKE KASTINSKE , KRVOLOČNO -ŠOVINISTIČKE CRKVE. PA JE ZBOG TOGA I POTIČE ,JER NJENU LAŽ NIJE NITKO DOKAZAO ZAKOPAN 3 METRA POD ZEMLJOM OSIM LJUDSKA SAMOSVIJEST KOJA JE UVIJEK SPOSOBNA OTKRITI RODNO MJESTO ISTINE.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime