Bez obzira na borbu za pozicije svi imaju identičan stav – stranka mora biti jedinstvena, jer slijede parlamentarni izbori, prenosi RTL.

Pripreme za unutarstranačke izbore u vladajućem HDZ-u u punom su jeku. Retorika je sve oštrija pa tako Plenkovićev izazivač Kovač, šefu stranke poručuje

– Kada pobijedim neće biti samovolje kako je to sada.

U Plenkovićevu timu vidi se šef Kluba zastupnika, a poruke ministara i aktualnih i bivših glase – stranka mora biti jedinstvena, jer slijedi borba za parlamentarne izbore.

Izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka, po načelu jedan član, jedan glas, ali ovaj put ne i jedan kandidat.

U Dubrovniku, šef HDZ-a sjedio je u prvom redu, Plenkovićevi izazivači odmah iza njegovih leđa. Svi zajedno na Festi svetog Vlaha. Za tri dana sastaje se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće, nakon čega će biti raspisani unutarstranački izbori. Andreju Plenkoviću za sada se suprostavlja trojni pakt – Kovač-Stier-Penava.– Mi sigurno ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković s ratifikacijom Istanbulske, da nikog nije pitao. Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji negdje sjedi, razmišlja o životu i donosi odluke na svoju ruku- rekao je Miro Kovač, član Središnjeg odbora HDZ-a.

Oglasio se na to i premijer, odnosno, predsjednik HDZ-a.

– Imat ćemo tu unutarstranačku kampanju pa ćemo otvorit karte do kraja da vidimo tko je što napravio na kojem planu- kazao je Plenković.

-Situacija u kojoj bi premijer izgubio čelno mjesto u stranci, ali odradio mandat u Vladi, ne bi bila ni nova ni neobična smatra- Kovač.

– Vlada će raditi svoje do redovnih izbora, i projekti… idu dalje. Imate u Njemačkoj, primjerice, situaciju da Angela Merkel nije predsjednica CDU-a, izgubila je povjerenje…

Za potpredsjedničko mjesto, izgledno je, natjecat će se šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

– Imam Plenkovićevu potporu jer da je nemam, ne bi bio šef kluba. Jednako tako, on ima moju potporu od prvog dana. Otvoren sam za kanidaturu, o tome ćemo imati još nekoliko sastanaka- naglasio je Bačić.

Potpredsjednici stranke Oleg Butković i Tomislav Tolušić s istoka Hrvatske poručuju da imaju ambicije, ali taje koje ih dužnosti zanimaju. Isto tako, još se čeka službena objava kandidatura bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Baš kao i jasan odgovor Plenkovićeva zamjenika Brkića – za koje će se mjesto natjecati, ali i koga će podržati.


2 KOMENTARI

  1. Najveći cig.ni i ku.ve koje sam ikada sreo su iz Dubrovnika, i Šibenika…

    Zar su zbilja oni Hrvati ???

Comments are closed.