Opatija je ovog vikenda domaćin 13. Festival čokolade. Slatki vikend u Opatiji osobito je začinio zvuk pjesme o čokoladi iz kuta dvorane Gervais i to s, ni manje ni više, nego čokoladne gramofonske ploče! Za to je bio zaslužan poznati splitski poduzetnik Marinko Biškić, vlasnik tvornice čokolade Nadalina iz Solina.

Festival je ponude čokolade svih oblika i okusa, no Biškićev proizvod plijenio je posebnu pozornost. Jedini hrvatski proizvođač čokolade bio je ponosan što je uz svoj čokoladni hit publici predstavio i pjesmu “Cacao All Star Banda“.

– Da ne bi bilo zabune. Kada kažemo jedini hrvatski proizvođač čokolade, misli se na kakao zrno. Svi drugi su prerađivači belgijskih ili talijanskih čokolada. Nadalina je jedini proizvođač s procesom proizvodnje od kakao zrna do čokolade. U našem pogonu prerađujemo kakao zrna i proizvodimo čokoladu.

Na sajmu ima 50-ak tvrtki iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine. Ovo je trenutno jedini sajam čokolade u regiji, a mi smo, osim naših standardnih čokolada s maslinovim uljem, medom, smokvama, pralina, predstavili nešto specifično, a to je nova pjesma na gramofonskoj ploči “Od zrna do čokolade“.

Pjesmu je snimio “Cacao all star band”. Članovi su Boris Hrepić, koji je i napisao pjesmu, Neno Belan, Antonija Vrgoč Hrepić i ja. Pjesma govori o postupku proizvodnje čokolade. Hrepa je napisao veselu pjesmu o procesu proizvodnje čokolade. Dakle cijelu jednu pjesmu o čokoladi stavili smo na čokoladnu gramofonsku ploču.Pitali smo Biškića je li njegov originalni proizvod izazvao interes posjetitelja.

– Apsolutno, pokazali su velik interes jer nije uobičajeno da se može poslušati i degustirati gramofonska ploča. Naravno, moći će se kupiti i vinilna ploča u prodavaonicama Dallas recordsa.

Ne sumnjamo da će i čokoladna gramofonska ploča i pjesma “Od zrna do čokolade” naći put do srca publike. A kako je u Solinu nastala sama čokoladna gramofonska ploča pogledajte u galeriji našeg fotografa Miroslava Lelasa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime