Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

BISER MORA 2024: Posjetite master class Kuhinje Znanja o primjeni umjetne inteligencije u kulinarstvu i gastronomiji

Radi se o edukaciji koja će se na ovom najvećem kulinarskom festivalu i natjecanju u regiji dolazi kao dio EU projekta Kuhinja Znanja
D.D. / Foto: PRESS14. ožujka 2024. 08:43
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Predavanje i prezentacijsku radionicu na temu "Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?" u četvrtak, 21. ožujka u 10 sati i 30 minuta na ovogodišnjem Biseru mora u Supetru održat će Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Austria.

Radi se o edukaciji koja će se na ovom najvećem kulinarskom festivalu i natjecanju u regiji dolazi kao dio EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) za jačanje društvenoga poduzetništva.

Kroz radionicu upoznat će se današnje tehnike i praktični alati umjetne inteligencije, koji mogu poticajno i inovativno inspirirati kreativnost kuhara i gastronoma, pružiti im nove ideje, te unaprijediti ukupno iskustvo u planiranju pripreme hrane.

"Tema prezentacijske radionice na Braču su danas dostupni alati umjetne inteligencije i to posebno danas popularne generativne umjetne inteligencije koji su u zadnju godinu dana našli svoje mjesto i u području kulinarstva i gastronomije.

Naglasak je na praktičnoj upotrebi alata umjetne inteligencije koji mogu biti od pomoći kod generiranja novih recepata, u kombinaciji sastojaka koristeći mirisne i okusne profile namirnica, u odabiru recepata po određenim naprednim kriterijima, u planiranju i vođenju kuhinjskog inventara, te služiti kao virtualni asistenti u postupku kuhanju i obuci kuhara", istaknuo je prof. Stipaničev.

Stipaničev se više od 35 godina bavi primjenama inteligentnih tehnologija i umjetne inteligencije u različitim područjima, a Mirta je između ostalog radila i na Philipsovoj web aplikaciju HomeID (NutriU). Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja svojim korisnicima pruža podršku za Philipsove kuhinjske aparate. Trenutno je dostupna u gotovo 60 zemalja diljem svijeta s 800.000 aktivnih korisnika, a uključuje čak više od 2500 recepata i 250 članaka o zdravoj prehrani.

"Alati umjetne inteligencije, koliko god napredni bili, ipak su samo alati, pomagači čovjeku, ali onaj tko savlada njihovo korištenje i zna kako ih i kada pametno koristiti, od njih može imati i veliku pomoć", naglasio je Stipaničev.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Profesor sa splitske medicine: "Studenti sve manje znaju, a sve su ravnodušniji prema ocjenama"
3
min
Profesor sa splitske medicine: "Studenti sve manje znaju, a sve su ravnodušniji prema ocjenama"
Sve smo pretresli. Tko će dati podršku Šutinom proračunu, a tko će imati spuštenu ruku? Kontaktirali smo većinu vijećnika – čini se da sudbina gradonačelnika ovisi o samo jednoj stvari...
12
min
Sve smo pretresli. Tko će dati podršku Šutinom proračunu, a tko će imati spuštenu ruku? Kontaktirali smo većinu vijećnika – čini se da sudbina gradonačelnika ovisi o samo jednoj stvari...
Policija istražuje dvije krađe - i dalje se ne zna tko je tražio vrata, a tko eure
20
min
Policija istražuje dvije krađe - i dalje se ne zna tko je tražio vrata, a tko eure
Luciano Plazibat se oprostio od cimera Igora najsmješnijim videom koji ćete vidjeti danas
31
min
Luciano Plazibat se oprostio od cimera Igora najsmješnijim videom koji ćete vidjeti danas
Cijene blagdanskog mesa obaraju rekorde: Odojak doseže 12 €, domaća purica i do 16 €
44
min
Cijene blagdanskog mesa obaraju rekorde: Odojak doseže 12 €, domaća purica i do 16 €
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sin naše pjevačice pretukao stranog radnika: "Iznervirali su me"
    Sin naše pjevačice pretukao stranog radnika: "Iznervirali su me"
    9. prosinca 2025. 16:51
  • Splitska peškarija danas dobila impresivan ulov s koče: Fotografije govore više od riječi...
    Splitska peškarija danas dobila impresivan ulov s koče: Fotografije govore više od riječi...
    9. prosinca 2025. 11:47
  • Dvostruki ubojica u bijegu! Policija traži pomoć građana, objavila fotografije: "Budite oprezni"
    Dvostruki ubojica u bijegu! Policija traži pomoć građana, objavila fotografije: "Budite oprezni"
    9. prosinca 2025. 14:15
  • Teški dani u obitelji 'Sašine kuhinje': Popularni kuhar prolazi kroz strašno razdoblje i moli za pomoć
    Teški dani u obitelji 'Sašine kuhinje': Popularni kuhar prolazi kroz strašno razdoblje i moli za pomoć
    9. prosinca 2025. 13:36
  • Splitski profesionalni ronioc priveden jer je imao ronilački nož: "Prijetili su mi, iživljavali se na meni"
    Splitski profesionalni ronioc priveden jer je imao ronilački nož: "Prijetili su mi, iživljavali se na meni"
    9. prosinca 2025. 19:10
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.