Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

BISER MORA 2024: Posjetite master class Kuhinje Znanja o primjeni umjetne inteligencije u kulinarstvu i gastronomiji

Radi se o edukaciji koja će se na ovom najvećem kulinarskom festivalu i natjecanju u regiji dolazi kao dio EU projekta Kuhinja Znanja
D.D. / Foto: PRESS14. ožujka 2024. 08:43
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Predavanje i prezentacijsku radionicu na temu "Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?" u četvrtak, 21. ožujka u 10 sati i 30 minuta na ovogodišnjem Biseru mora u Supetru održat će Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Austria.

Radi se o edukaciji koja će se na ovom najvećem kulinarskom festivalu i natjecanju u regiji dolazi kao dio EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) za jačanje društvenoga poduzetništva.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Kroz radionicu upoznat će se današnje tehnike i praktični alati umjetne inteligencije, koji mogu poticajno i inovativno inspirirati kreativnost kuhara i gastronoma, pružiti im nove ideje, te unaprijediti ukupno iskustvo u planiranju pripreme hrane.

"Tema prezentacijske radionice na Braču su danas dostupni alati umjetne inteligencije i to posebno danas popularne generativne umjetne inteligencije koji su u zadnju godinu dana našli svoje mjesto i u području kulinarstva i gastronomije.

Naglasak je na praktičnoj upotrebi alata umjetne inteligencije koji mogu biti od pomoći kod generiranja novih recepata, u kombinaciji sastojaka koristeći mirisne i okusne profile namirnica, u odabiru recepata po određenim naprednim kriterijima, u planiranju i vođenju kuhinjskog inventara, te služiti kao virtualni asistenti u postupku kuhanju i obuci kuhara", istaknuo je prof. Stipaničev.

Stipaničev se više od 35 godina bavi primjenama inteligentnih tehnologija i umjetne inteligencije u različitim područjima, a Mirta je između ostalog radila i na Philipsovoj web aplikaciju HomeID (NutriU). Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja svojim korisnicima pruža podršku za Philipsove kuhinjske aparate. Trenutno je dostupna u gotovo 60 zemalja diljem svijeta s 800.000 aktivnih korisnika, a uključuje čak više od 2500 recepata i 250 članaka o zdravoj prehrani.

"Alati umjetne inteligencije, koliko god napredni bili, ipak su samo alati, pomagači čovjeku, ali onaj tko savlada njihovo korištenje i zna kako ih i kada pametno koristiti, od njih može imati i veliku pomoć", naglasio je Stipaničev.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Piplica: Gradonačelnik je opravdano kritizirao kadrove Parkova i nasada
2
min
Piplica: Gradonačelnik je opravdano kritizirao kadrove Parkova i nasada
Šuta se slikao s popularnim pjevačem, večeras će nastupiti na Pjaci
28
min
Šuta se slikao s popularnim pjevačem, večeras će nastupiti na Pjaci
Fatalna crna udovica iz BiH, brutalna ubojstva i suđenje s milijunima pregleda: Zašto internet ovih dana bruji o Zijadu Turkoviću?
39
min
Fatalna crna udovica iz BiH, brutalna ubojstva i suđenje s milijunima pregleda: Zašto internet ovih dana bruji o Zijadu Turkoviću?
Otvoren je Amaris Esthétique – novi centar za zdravlje, mršavljenje i oblikovanje tijela u Splitu
59
min
Otvoren je Amaris Esthétique – novi centar za zdravlje, mršavljenje i oblikovanje tijela u Splitu
Rasprodane karte za Vucu u Solinu
1
sat
Rasprodane karte za Vucu u Solinu
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Arriva i Brioni udružili snage: karta od Zagreba do Zadra samo četiri, a do Splita pet eura
    Arriva i Brioni udružili snage: karta od Zagreba do Zadra samo četiri, a do Splita pet eura
    12. prosinca 2025. 16:00
  • Potres na Poljudu, iz Hajduka odlazi mladi veznjak
    Potres na Poljudu, iz Hajduka odlazi mladi veznjak
    13. prosinca 2025. 10:49
  • Svijet glazbe zavijen u crno. Pjevačica (26) stradala na električnom romobilu: "Životu je pristupala s neustrašivom energijom"
    Svijet glazbe zavijen u crno. Pjevačica (26) stradala na električnom romobilu: "Životu je pristupala s neustrašivom energijom"
    12. prosinca 2025. 19:43
  • Skupljaju se potpisi za otkazivanje Thompsonova koncerta: "Ne želimo simbole koji pljuju po žrtvama antifašističkog rata"
    Skupljaju se potpisi za otkazivanje Thompsonova koncerta: "Ne želimo simbole koji pljuju po žrtvama antifašističkog rata"
    12. prosinca 2025. 20:16
  • Maloljetnik u Splitu pokušao ubiti policajca i ukrao vozilo, određen mu je istražni zatvor
    Maloljetnik u Splitu pokušao ubiti policajca i ukrao vozilo, određen mu je istražni zatvor
    12. prosinca 2025. 22:57
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.