Bernardić oštro kritizirao predsjednicu i premijera

Šef SDP-a rekao je kako se danas za slobodu i protiv ograničavanja ljudskih prava treba boriti svaki dan

Na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici u četvrtak je bio i predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, piše N1.


– Antifašizam je temelj Hrvatske. 22. lipnja je dan koji je uvod u 25. lipnja. Da nije bilo 22. ne bi bilo 25. lipnja odnosno Dana državnosti. Počelo je s hrvatskim antifašistima koji su se borili za slobodu, jednakost i solidarnost, ali prije svega slobodu. Danas djeca iz obijesti crtaju svastike, dižu desnicu. Moramo se pitati gdje je zakazalo hrvatsko školstvo i što je to u hrvatskoj politici nejasno i što potiče ljude da to rade. Za SDP je “Za dom spremni” ustaški pozdrav. Nama, za razliku od premijera i HDZ-a ne treba povjerenstvo da bismo to konstatirali. S tim pozdravom treba otići u ladice prošlosti – kazao je Berardić te dodao:

– Našim hrvatskim braniteljima kapa do poda. Poštujemo borce HOS-a, ali toga pozdrava se treba odreći. Važno je da je moderna, slobodna, demokratska Europa izgrađena na vrijednostima antifašizma i u Europi iza antifašizma nema upitnika, nema sramote. Ne smije biti ni u Hrvatskoj. Udaranjem temelja antifašističke borbe su udareni temelji Dana državnosti 25. lipnja. To svima u Hrvatskoj treba biti jasno. – kazao je.

Šef SDP-a rekao je kako se danas za slobodu i protiv ograničavanja ljudskih prava treba boriti svaki dan, piše N1.

– Borba za slobodu i mir danas traje svaki dan. Vidjeli ste ovih dana postupanja represivnog aparata protiv gnjevnih mladića koji su na Facebooku komentirali određeni stvari. Ne bih želio da se policija igra i da se represivni aparat koristi u svrhe zastrašivanja. Postupak naše gradonačelnice Siska je opravdan. Postupak policije je bio skandalozan, nedopustiv i zabrinjavajući. Nadam se da nije riječ o represiji koja ide od najviše državne vlasti – kazao je Bernardić.

Naglasio je kako je SDP protiv promjene imena Trga maršala Tita.


Bernardić se nešto kasnije na Facebooku osvrnuo na nedolazak premijera i predsjednice u Brezovicu.

“Predsjednica i premijer danas nisu imali vremena doći u Brezovicu, a onda će se čuditi što mladi crtaju kukaste križeve i viču Za dom spremni. Danas je dan kada se jasno i glasno mora slaviti antifašizam, a svi koji se danas skrivaju šalju pogrešnu poruku. Nemojte se skrivati: danas slavimo Dan antifašističke borbe!”, napisao je.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0