Život je zbog epidemije koronavirusa stao, nogometna igrališta diljem Europe su prazna, kakva je situacija u nogometnim škola u Splitu saznali smo od naših sugovornika, voditelji škola su jedinstveni, držite se uputa stručnjaka, za nogomet će bit vremena.

Nogometne škole diljem Hrvatske zaustavile su svoj rad, ništa bolja situacija nije ni u Splitu gdje su mladi nogometaši napustili svoja igrališta i čekaju završetak ove izavnredne situacije koja je paralizirala sve.

Direktor nogometnog kluba Union iz Podstrane koji broj 400 djece, bivši nogometaš Hajduka Luka Vučko:

-Stanka treninga će potrajati koliko to odredi stožer civilne zaštite Hrvatske, mi smo odmah po preporuci županijskog nogometnog saveza prekinuli rad još prošloga petka. Sigurno da je ovo teška situacija za nas s obzirom da se klub u ogromnom dijelu financira od strane članarina, čitav je pogon zaustavljen, no najbitnije je da sve prođe u najboljem redu sa što manje zaraženih. Pozivam sve da se pridržavaju uputa od strane državnog stožera. – rekao nam je Luka Vučko.

Voditelj nogometnog kluba Galaxy Tomislav Petrić djeli mišljenje sa Vučkom i sam napominje da je zdravlje u ovom trenutnku najvažnije:

-Po naputku nacionalnog stožera civilne zaštite zaustavili smo sve trenažne procese u klubu još 16. ožujka. U ovome trenutku najbitnije nam je zdravlje i sigurnost naše djece, #ostanidoma je slogan kojeg stalno spominjemo i apeliramo na našu djecu, jer čuvajući sebe čuvaju i druge. U Dalmaciju je došao koronavirus, nadam se da neće situacija smirivati a ne pogoršavati, ne znamo koliko će ova situacija potrajati ali svakako će pretrpljeti velike gubitke. U stalnom smo kontaktu sa djecom i roditeljima i očekujemo njihov povratak čim se situacija smiri, djeci sigurno nedostaje trening ali je najbitnije da se pridržavaju uputa i ostanu kod kuće. – rekao je Tomislav Petrić.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime