Baković oštro odgovorio Štromaru: Oportunisti se ukrcali na stražnji ulaz na palubu “Titanik vlade”

Dopredsjednik ŽO HNS-a SDŽ dr.sc. Igor Baković odgovorio je vršitelju dužnosti predsjednika HNS-a, Predragu Štromaru koji je jutros svim članovima poslao pismo u kojoj objašnjava zašto je ta stranka koalirala s HDZ-om

Dopredsjednik ŽO HNS-a SDŽ dr.sc. Igor Baković odgovorio je vršitelju dužnosti predsjednika HNS-a, Predragu Štromaru koji je jutros svim članovima poslao pismo u kojoj objašnjava zašto je ta stranka koalirala s HDZ-om. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:


“Poštovani v.d. Predsjednika HNS-a, gospodine Štromar,

Potaknut Vašim pismom kolegicama i kolegama kojim pokušavate opravdati „zaokret da smo prvi puta u 27 godina povijesti HNS-a spremni na koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini“, želim Vam na pristojan način odgovoriti na sablasne i očito brzopleto sročene teze, kojim nastojite obraniti neobranjivo, vrijeđajući pri tome zdravu pamet svih naših članova i iznevjerenih građana što su nam dali povjerenje.

Vaša teza da su ti isti „građani potpuno nestali iz fokusa politike, jer se politika već duže vrijeme isključivo bavi sobom“ je potpuno točna. Samo što sada Vašom zaslugom upravo HNS daje najveći obol toj situaciji. Nadalje, govoriti o kurikularnoj reformi jedne Vlade i jednog premijera, čiji su prethodni ministri bili kreacionist Šustar i plagijator Barišić, do te je mjere licemjerno da uvelike prelazi mjeru licemjerja koju bi Vam bilo opravdano pripisati, te zapravo otkriva Vašu potpunu neupućenost u povijest i problematiku kurikularne reforme o kojoj ste ipak odlučili raspravljati.

Pretpostavljam da time samo pokušavate opravdati svog prethodnika, bivšeg predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji je u gluhe noćne sate napisao na Twitteru „Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici.“ Ne znam kako Vrdoljakovo „političko umirovljenje“ ide u prilog tom noćnom zavjetu, ali znam da je ta poruka potpuno razotkrila narav bezočne manipulacije budućnošću i obrazovanjem naše djece, koja služi kao krinka da se nekolicina oportunista ukrca na stražnji ulaz na palubu „Titanik vlade“, kako ste vladu kojoj sada pristupate nazivali mjesecima, s figom u džepu, lažući i obmanjujući hrvatsku javnost.

Nekolicina oportunista, dakle, koja će u težnji da dobije par fotelja na nekoliko mjeseci u toj vladi, pokopati jednu časnu hrvatsku stranku. A s obzirom da ste napisali i kako „u svjetonazorskom smislu, ultrakonzervativci, populisti i ekstremisti, preplavljuju sve društvene institucije“, biti će zanimljivo vidjeti na koji ćete način u novoj vladi s njima surađivati.


Da zaključim, a da pri tome udovoljim želji premijera Plenkovića da se „prestane s komunikacijom o političkoj trgovini“. Ovdje se, naime, zaista radi o nečem drugom, jer trgovina bilo kakve vrste podrazumijeva određeni stupanj civilizacijskog razvoja, dok je u aktualnom slučaju riječ o rudimentarnoj naturalnoj razmjeni, karakterističnoj za zajednice i skupine koje ne poznaju principe kao što su „odgovornost“, „dosljednost“, „vjerodostojnost“, „interes građana“, i „opće dobro“.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0