Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

“Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tunel. To je katastrofa, bilo je – ajme!”, za Dnevnik.hr priča čitatelj kojeg je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 sati prestigao automobil Opel Insignia.

Vrlo brzo postalo je jasno da automobil s vojnim tablicama juri više od 200 kilometara na sat. “Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti”, kaže naš čitatelj.

Snimio je tako u jednom trenutku, na izlasku s autoceste, vrlo jasno i registarsku pločicu.

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Raffanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina, piše Dnevnik.hr.

“Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije”, kaže se u odgovoru Ministarstva obrane na naš upit.Naglašavaju da Raffanelli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prijevoznika Promet Makarska.


2 KOMENTARI

Comments are closed.