Atraktivna akcija spašavanja: Peglica potonula u more pod rivom, vatrogasci hitro djelovali

Izvlačenje olupine iz mora, spašavanje s visine, prezentacija vatrogasne opreme, samo su neke od aktivnosti koje su jutros ispred zgrade Županije izveli šibenski vatrogasci u sklopu Dana otvorenih vrata

Najushićeniji su ipak bili najmlađi Šibenčani kojih je posebno fascinirala vatrogasna oprema.


– Vidjeli smo kako vatrogasci spašavaju čovjeka. I mi bi htjeli bi bit vatrogasci kad odrastemo – kazali su za ŠibenikIN Ivan i Dunko, kojima su vatrogasci, kao i ostaloj djeci iz šibenskih vrtića, strpljivo objašnjavali čemu služi pojedini dio opreme te odgovarali na pitanja o svom poslu.

Nakon vježbe spašavanja unesrećenog s visine uslijedio je najatraktivniji dio Dana otvorenih vrata, izvlačenje automobila iz mora.

– Danas smo vidjeli samo jedan segment spašavanja s visine, a nakon toga ronioci su demonstrirali vađenje olupine iz mora. Prezentirali smo vatrogasnu opremu, kao i opremu za akcidentne situacije. Tu smo do 13 sati – kazao je Miroslav Bilušić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Kako je svibanj poznat kao mjesec zaštite od požara, tako i Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika svojim djelovanjem kroz taj mjesec pojačano pokušava utjecati na navike i svijest građana te preventivno djelovati kako bi se smanjio broj vatrogasnih intervencija u budućnosti. Inače, ova Postrojba djeluje na prostoru Grada Šibenika, ali i cijele Šibensko-kninske županije te na razini godine njenih 55 vatrogasaca odradi više od 500 intervencija, što je gotovo 42 intervencije mjesečno.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0