Solinjanin Antonio Plazibat je u četvrtak pokorio Japan u Saitama Areni, osvojivši K-1 Grand Prix u Tokiju.

Isto je prije 24 godine pošlo za rukom još jednom Solinjaninu, legendarnom Branku Cikatiću, koji se jučer pridružio dočeku mladog Plazibata.

Prvi dojmovi su se slegli pa smo K-1 prvaka pitali za svoje viđenje ovog velikog sportskog uspjeha.

Solinjanin je prije svega zadovoljan jer nije zadobio ozbiljnije ozlijede:

– Vjerujte, nisam stigao odgovoriti svima koliko sam primio čestitki i želja. Očito su Split, Dalmacija, Hrvatska jako dobro primili vijest o mojoj pobjedi. To me raduje i to mi je poticaj za dalje. A što da kažem nego da sam sretan i zadovoljan sa svime što se dogodilo. Hvala Bogu, prošlo je sve bez većih ozljeda tako da se mogu brzo vratiti nazad na trening i raditi na tome da postanem još bolji, jači, brži i pametniji u budućim dvobojima.

Kratko nam je komentirao kako je protekla finalna borba:– Japan me oduševio. Tko nije bio u Japanu ne zna što je propustio. Što se tiče turnira, borbe su bile teške, ali uspio sve izgurati do kraja. Bio sam psihički jači od protivnika i to je presudilo. Mogu kazati da sam u Japan bio stigao spreman s velikom željom da osvojim taj naslov. Sada, kada se ovo sve dogodilo, jedan veliki moj san je ispunjen.

Plazibat je svjestan važnosti naslova kojega je osvojio:

– Zaista je lijepo biti dio povijesti, još se svi osjećaji nisu slegli. Ovim naslovom postao sam jedan od rijetkih koji su uspjeli osvojiti taj turnir, a nadam se da tu “priča” neće stati… – kazao je Antonio Plazibat za Dalmacija Danas.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0