Ante Sanader: Požar u Splitu bio je rutinski, mediji i neki vatrogasci sve su preuveličali

"Takvih sam požara u svojoj karijeri imao na desetke, ali mnogi, od portala do, nažalost, i naših vatrogasaca pokušavaju koristiti takvu situaciju" - kazao je Ante Sanader

Na sjednici Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice u četvrtak u Križevcima njezin predsjednik Ante Sanader je rekao da vatrogasna zajednica nije htjela zvati vojsku, i da je to rekao predsjednici i premijeru, jer vojska nije za gašenje požara – ona može pomoći, ali nije opremljena ni osposobljena za gašenje požara.


“Nismo htjeli zvati vojsku. Rekao sam to predsjednici države, premijeru i svima. Vojska nije za gašenje požara. Vatrogasci su za gašenje požara. Vojska može pomoći, ali nije ni opremljena ni osposobljena. Oni su došli u kombinezonima koji nisu atestirani za šumski požar i s brentačama, a mi imamo 60 tisuća operativnih vatrogasaca u Hrvatskoj”, rekao je Sanader.

Istaknuo je da treba iskoristiti trenutak i iz državnog proračuna zatražiti više novca za vatrogastvo s obzirom na starost vozila i kvalitetu opreme, piše tportal.

“Požar u Splitu za mene je rutinski požar. Stalno me prozivaju da ja o tom požaru govorim bez strasti. Takvih sam požara u svojoj karijeri imao na desetke, ali mnogi, od portala do, nažalost, i naših vatrogasaca pokušavaju koristiti takvu situaciju. Neki novi gradonačelnici i načelnici koji o tome ništa ne znaju izjavljuju da nema sustava i da ne radi sustav, te izjave onda prenose mediji i recikliraju ih”, rekao je Sanader i dodao da su iz unutrašnjosti za požar “dignuli 12 cisterna” i da je to bilo dovoljno.

“To je scenarij koji smo već doživjeli. To sam rekao 2001. godine tadašnjem ravnatelju policije Ranku Ostojiću, kada smo imali isti takav požar, potpuno iste vrste”, rekao je Sanader.  Ocijenio je kako, među ostalim, “nije dobro da se politizira situacija, nego iz svega treba izvući pouke i poboljšati sustav”. Cijeli članak možete pročitati ovdje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0