Ante Ramljak: “Završila je faza preživljavanja, neće biti stečaja Agrokora”

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor poručio je kako je završila faza preživljavanja te stečaja u Agrokoru neće biti.

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora održalo je sastanak, nakon kojeg je Ante Ramljak održao brifing za medije.  Iz Agrokora je potvrđeno da im večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura, javlja Dnevik.hr.


– Prva tranša  od 30 milijuna eura koja će ići iz ovog kredita koji je danas finaliziran, bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima Agrokorove grupacije do kraja srpnja. Bit će to stopostotna isplata starog duga. S današnjim danom završila je faza preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja Agrokora, to vam tvrdim. Prelazimo u drugu fazu restrukturiranja. To je borba za bolji profit i povećanje prihoda kompanije. Ona će u konačnici donijeti rezultat većeg povrata postotka duga kojeg imaju vjerovnici. Ona će trajati do kraja nagodbe i na njoj intenzivno radimo. Ono što je najvažnije jest da nema više straha od neugodnosti poput otvaranja stečaja ili propasti kompanije. Mi smo dobili kompletan izvor financiranja na račun i spremni smo Agrokor dovesti na nivo profitabilnosti koji će onda vratiti dugove vjerovnicima – kazao je Ramljak.

Rekao je da u BiH postoje problemi u likvidnosti, ali da će se ti problemi riješiti kroz mjesec-dva budući da sada imaju financijska sredstva na računu.

– Postoji nekoliko opcija izlaska iz krize. Prvo moram obaviti razgovore s dobavljačima u BiH. Većina njih su i dobavljači u Hrvatskoj, tako da vide što smo napravili ovdje -kazao je Ramljak.

“I ruske banke sudjeluju u kreditu”

Istaknuo je kako u kreditu sudjeluju 20-ak banaka i financijskih institucija među kojima su i ruske banke.

“VTB banka sudjeluje u ovom kreditu dok je Sberbanka zatražila dodatno vrijeme kako bi odlučila hoće li i ona sudjelovati”, rekao je Ramljak za Dnevik.hr.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0