Ante Pranić gradonačelnik grada Vrgorca, objavio je na Fejsu, objavu pod nazivom “Patnje jednog projekta, spojna cesta Ravča – Drvenik. Amandmanom na državi proračun tražim nastavak ovog važnog projekta”.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas sam uložio amandman na državni proračun kojim tražimo 10 milijuna kuna za nastavak projektiranja projekta koji je ‘svečano otvoren’ 13.5.2009. godine. Danas ga u Prijedlogu financijskog plana Hrvatskih cesta za 2019.godinu nema kao ni u projekcijama za 2020 i 2021.godinu. Gospodo, zašto nas lažete, a samo ću vas podsjetiti.

– Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste su potpisale Sporazum 2005.godine za gradnju spojne ceste čvor Ravča (autocesta A1) do D8 (Drvenik). Rok dovršetka ugovora je bio 2008.godine.

– Gradilište je otvoreno svečano 13.05.2009. godine

– Projekt zaustavljen 2010. godine

– U mandatu Vlade 2011-2015 godine dolazi do projektiranja drugih prometnih rješenja, uloženo 7.3 milijuna kuna

– Na našu inicijativu u Vrgorcu, župan Splitsko-dalmatinske županije i 20 gradonačelnika iz Zabiokovlja, Primorja, Hvara, Korčule, Pelješca i zapadne Hercegovine potpisali su Memorandum o zajedničkoj suradnji za dovršetak svima važnog projekta

– Dobivena je II. Izmjena lokacijske dozvole 22.12.2016.godine

– Projekt je stao unatoč obećanjima Vlade

– Danas tražim 10 milijuna kuna za nastavak projektiranja ovog projekta, ali i pojašnjenje po čemu neki drugi projekti koji nemaju nikakvu dozvolu imaju prednost ispred projekta spojne ceste Ravča-Drvenik.

Inače plan Hrvatskih cesta iznosi skoro 3 milijarde kuna, ali je problem 10 milijuna kuna?
Čeka se pojedinačna rasprava. Predložio sam još tri amandmana koja se odnose na veća izdvajanja za ruralni dio Hrvatske ( potpomognuta i brdsko-planinska područja)” – stoji u objavi Ante Pranića, gradonačelnika Vrgorca, na Facebooku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime