Andro Krstulović Opara u šetnji Žnjanom: “Stanje žnjanskog platoa je nezadovoljavajuće”

"Bavit ćemo se danas izvedbom akcijskog plana i preuzimanjem obveza od strane javnih poduzeća"

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je s predsjednicima tri gradska kotara, Teom Bakota (Mertojak), Zvonimirom Vidovićem (Trstenik) i Sanijem Mardešićem (Žnjan), kao i s direktorima tri gradske tvrtke Zoranom Barcem (Parkovi i nasadi d.o.o.), Markom Bartulićem (Split parking d.o.o.) i Miroslavom Delićem (Čistoća d.o.o.) izvršio pregled stanja i podjelu poslova kako bi zajedno ublažili katastrofalno stanje na plaži Žnjan s krajnjim ciljem da turistička sezona bude ugodnija i bolja za Splićane, a i goste.


– Procjena je da svakog vikenda na žnjanskom platou bude između 15 i 20 000 ljudi. Stanje žnjanskog platoa je nezadovoljavajuće, ne samo zbog upravno-pravnih poteškoća i nereda koji je nastupio istekom koncesijskih odobrenja i cijelim nizom nelegalnih i ostalih građevina, nego je razina uređenosti rekao bih, čak i opasna. – kazao je Opara.

U šetnji Žnjanom zatekao je niz problema kao što su razbijeni koševi za smeće, ilegalni deponij(odlagalište šuta, odbačene gume,…), neregistrirani kombiji koji služi kao skladište za okolne kafiće, a zatekao je čak i ispumpavanje septičke jame. Za potonje je zatražio da se istraži je li to uopće po sanitarnim propisima.

– Bavit ćemo se danas izvedbom akcijskog plana i preuzimanjem obveza od strane javnih poduzeća. Pozvao sam danas direktore Split parkinga, Parkova i nasade, te Čistoće kako bi u sklopu njihovih postojećih resursa i njihovih svakodnevnih obveza i financija koje imaju, a ta poduzeća dobro rade, usmjerio jedan dio sredstava kako bi žnjanski plato doveli do zadovoljavajuće razine. Da do početka školske i akademske godine ovo dovedemo na jedan bolji okvir. Šišanje trave, odnošenje smeća, kontinuirano održavanje, kvaliteta i kakvoća vode i ispitivanja, sređeni parkinzi. – istaknuo je Opara.

Tijekom šetnje Žnjanom prošli su i preko invalidske plaže, a Opara se na plaži pozdravio i s pripadnicima spasilačke službe. Konstatirao je kako se i Crveni križ kao institucija koja organizira spasilačku službu, jedna od onih koja vodi brigu o Žnjanu.

– Predložit ću danas da povećamo broj bobija koji će pomagati u regulaciji prometa, znate i sami koliki je pritisak prometa u jednoj ovako maloj uličici, potom polijevanje zelenih površina kako bismo smanjili negativni utjecaj prašine. I cijeli niz sitnih poteza koji zajedno grade jedan sustavan pristup u održavanju koji je prepušten bivšim koncesionarima, stihiji, a ja to ne mogu dopustiti. Zbog toga smo danas ovdje i siguran sam da ćemo već idući vikend i narednih dana imati kontinuirane akcije na žnjanskom platou javnih poduzeća koji će podizati kvalitetu. Osobno ću se potruditi zajedno sa svojim zamjenicima i suradnicima da svi radovi budu kontrolirani od strane svih nas tako da ne bude popuštanja sljedećih nekoliko mjeseci. Tražit ću to i od direktora javnih poduzeća da ovo razdoblje trebamo biti na terenu sa smanjenim brojem godišnjih odmora zaposlenika koji moraju taj dio raditi. – zaključio je Opara.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0