Andrija Polić novi predsjednik Splitskog saveza športova

Pobjedu glasovima skupštinara 48 -38 odnio je diplomirani pravnik Andrija Polić


Poštujući sve epidemiološke mjere Stožera u maloj dvorani na Gripama održana je izborna sjednica Splitskog saveza športova.


Birao se novi predsjednik ili predsjednica jer je kandidaturu istaknula i dugogodišnja sportska djelatnica u gimnastici Deni Borozan. Pobjedu glasovima skupštinara 48 -38 odnio je diplomirani pravnik Andrija Polić /37/ bivši odbojkaš i odbojkaški reprezentativac, aktualni predsjednik OK Split.

Kako ocjenjujete stanje u splitskom sportu, pitali smo novog predsjednika Saveza?

– Mora biti bolje. Međutim,nije vrijeme za kukanje i vraćanje u prošlost. Vrijeme je da zasučemo rukave i počnemo raditi u interesu splitskog sporta.

Smatrate li da je sufinanciranje sporta u Gradu uravnoteženo s obzirom na potrebe i troškove klubova?

– Savršeno mi je jasno da se ne možemo nositi s gradom Zagrebom kad se radi o
sufinanciranju sporta ili čak nekim drugim manjim gradovima koji imaju jedan ili dva kluba u koja ulažu sva sredstva. Mi se moramo staviti u okvire koje imamo i sami
što više raditi da bi privukli donatore i sponzore mimo onoga što dobivamo od Grada.
Ukoliko postanem predsjednik, to će biti jedan od prvih zadataka mene i novog Izvršnog odbora. Predsjednik jednostavno mora donijeti dodatna sredstva, to je njegov glavni posao. Naravno da je bitno napraviti i novi Pravilnik na temelju kojeg će se raspoređivati sredstva za potrebe i troškove klubova jer pravilnom i pravednom raspodjelom sredstava stvaramo uvjete da imamo vrhunske sportaše i rezultate.

Što bi generalno mjenjali u splitskom sportu i što mu nedostaje?

– Uvijek se vraćamo na isto, a to je nedostatak financijskih sredstava, nedostatak dvorana, a samim time i poteškoće pri raspodjeli termina u dvoranama. Otkad sam se odlučio kandidirati, nastojao sam se naći s velikim brojem predstavnika klubova. U Splitu ima puno vrijednih ljudi koji svakodnevno rade u takozvanim manjim klubovima. Uvidio sam da se pažnja treba posvetiti svim klubovima jer svatko izdvaja svoje vrijeme i znanje iz jednog
jednostavnog razloga, a to je ljubav prema sportu i klubu koji vode. Ono na čemu treba raditi novo vodstvo od prvog dana kad bude imenovano jest novi Pravilnik o raspodjeli sredstava i u suradnji s Javnom ustanovom Športski objekti izraditi kriterije i jasan Pravilnik o korištenju termina u dvoranama.

Sportu treba više novca, nedostaje i infrastruktura. kako to riješiti?

– Da, slažem se s Vama. Imam jasan plan kako to riješiti i s kojim ljudima. Predsjednik SSŠ-a mora raditi posao koji radi u svom klubu kad nema dovoljno sredstava za sve
potrebe, a to je pronalazak sponzora i donatora. Nadalje, krajnje je vrijeme da
povučemo sredstva iz europskih fondova, da napravimo kvalitetne projekte i dođemo
do sredstava koja će omogućiti lakše funkcioniranje svih klubova pa i SSŠ-a.
Hrvatska na raspolaganju ima više od 9 milijardi eura, a dio sredstava namijenjen je
programima razvoja sportske infrastrukture, stjecanja stručnih sportskih kvalifikacija,
poticanja lokalnog sporta, kao i poticanja djece i mladih na bavljenje sportom, zaključio je Polić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime