Romantična bajka Malene i Klepetana, koja svake godine iznova u proljeće oduševi stanovnike Hrvatske, sad je prešla i granice lijepe naše.

Zahvaljujući priči portala The Dodo, čiju Facebook sranicu prati preko 22 milijuna ljudi, cijeli svijet ima priliku čuti za romantičnu vezu ove dvije rode koja traje već 16 godina u slavonskobrodskom prigradskom Brodskom Varošu.

Video koji je objavljen u petak do ponoći je skupio oko 9 milijuna pregleda, 2 tisuće komentara i preko 20 tisuća dijeljenja!

– Umirovljeni školski domar Stjepan Vokić prije 25 godina je pronašao rodu slomljenih krila, udomio je i nazvao Malena, počinje priču portal The Dodo.

Priča se nastavlja emotivnim Stjepanovim izjavama koliko mu je Malena važna i iznošenjem detalja što sve čini za nju kako bi se osjećala kao da nema ozljedu krila, piše 24 sata.

A prijelomni trenutak u ovoj priči je dolazak Klepetana u Malenino gnijezdo na povratku iz Afrike prije 16 godina i činjenica kako se svake godine na proljeće vraća svojoj Malenoj.

Ovaj ljubavni par uz Stjepanovu pomoć je odgojio čak 64 svojih ptića, što je prava rijetkost kada je riječ o rodama i njihovim potomcima.

Da se definitivno radi o pravoj rijetkosti, prepoznali su i čitatelji ovog američkog portala.

– Ova priča je materijal za Pixarov film. Srce mi se rastopilo kao nikad ranije. Malena i Klepetan zauvijek – jedan je od komentara.

– Ovo je najbolja priča koja je na Facebooku ikad objavljena – oduševljeni su Amerikanci.

No, ne samo na Facebooku već i na samom portalu The Dodo, tvrde neki od komentara.

– Kakav sladak i poseban čovjek. Trebao bi napisati priču o tome što radi da se nikad ne zaboravi – mnogo je pohvala i na Stjepanov račun.

– Malena ima najbolje od oba svijeta – ljudskog i ptičjeg. Ovaj čovjek je predivan što se tako brine o Malenoj sve ove godine – nižu se komentari na Facebook stranici ovog američkog portala.

Iako se čini da je u ovoj priči sve savršeno, Stjepan ipak ima jednu bojazan, a to je da se Klepetanu na putu iz Afrike nešto ne dogodi. Naime, upravo na toj migracijskoj ruti lovci ubiju jako puno ptica pa Stjepan ne bi želio da Malena ostane bez svoje ljubavi, prenosi 24 sata.1 KOMENTAR

  1. Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime