ALMA SAVJETUJE Kapa ili šešir? Najpopularniji modni detalji s dvostrukom ulogom

Ne odustajte od nošenja takvih detalja i znajte- nema glave za koju ne postoji idealna kapa!Hladni dio godine ili jako sunce i bura? I jedno i drugo zahtjeva nošenje kape ili šešira- najpoplarnijih modnih detalja koji zapravo imaju dvostruku ulogu- lijepo izgledaju ako ih kombiniramo uz nešto jednostavno ili iz proteklih sezona a uz sve to pružaju zaštitu.  Ne odustajte od nošenja takvih detalja i znajte- nema glave za koju ne postoji idealna kapa!

Znate li? Kape su primarno pokrivalo za glavu, ali i puno više od toga. One štite od hladnoće, ali i savršeno prekrivaju lošu frizuru, sjede vlasi, izrast.  Po bontonu ih žene ne trebaju skidati u zatvorenim prostorima, pa su unatrag nekoliko sezona kape postale pravi modni detalj.

Kad pogledamo ponudu kapa poput ovih iz CCC-a, koji ove sezone iznenađuje suuuuper ponudom, vidimo da ima različitih vrsta! Obična kapica, kapica s ukrasima, s velikim ukrasom na samom vrhu, model koji se preklapa, šeširi…

Koju ćete kapu odabrati?

Odgovor ovisi o tome kakvo imate lice. Za uska i duguljasta lica idealne su kape s mogućnosti preklapanja preko ruba kako bi se dodao volumen. Ukoliko je rub druge boje, optički ćete prepoloviti dužinu glave i smanjiti njegovu ovalnost. Za one koje imaju okruglo lice idealni su modeli s dominantnim ukrasom na vrhu jer taj ukras osim što je izrazito moderan ove sezone optički dijeli glavu na dvije polovice. Automatski je lice uže. Manjim licima pristaje jednostavnija kapa od toplog pletiva, a ženama velike glave model koji se može nositi asimetrično. Francuska kapa koja je jedna od najpopularnijih kapa današnjice pristaje svima. Pazite na materijal od kojeg je napravljena- topla, mekana sklona korigiranju pristaje licima s naglašenim jagodicama i ženama veće glave, dok klasična tanjurasta ženama srcolikog oblika lica. Kad je o kapama riječ, važna je i kosa. Uvijek je lijepo da kosa proviruje ispod njezinog ruba.Vrijedi li to pravilo i sa šeširima?

I šeširi su modni detalj koji je postao dio outfita, a ovo je osnovni princip odabira- što je lice manje/uže to neka bude i manji obod šešira, a što je lice punije to neka na obodu bude utor. Za razliku od kapa gdje je lijepo da se vidi kosa, kod šešira je često elegantno i sakriti kosu!.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime