ALMA savjetuje: kako nositi “Kaubojske čizmake”?

Ukoliko ste upravo na svoju shopping listu dodale kao must have jedan takav par, prije nego li kliknete plati ili ispeglate karticu provjerite jeste li odabrale pravi model


Kratke ili dugačke, kaubojske su čizme zavladale svim modnim brendovima pa ne čudi kako im svaka treća žena i odolijeva. Isprav oprezno obuvajući, a onda zadovoljno koračajući u modelu koji se lako uklapa u različite stilove, ali i magično čini puno za ljepotu nogu i pokreta. Ukoliko ste upravo na svoju shopping listu dodale kao must have jedan takav par, prije nego li kliknete plati ili ispeglate karticu provjerite jeste li odabrale pravi model.

Prije nego li odaberete svoj model kaubojskih čizmaka, evo što trebate znati:

  • Pazite na širinu sara- što su šire u odnosu na vaše zglobove noge će izgledati mršavije i optičku dulje. Ne vjerujete li- obujte model širokih sara i uskih i stanite pred zrcalo! Razlika je nevjerojatna.
  • Birajte zaobljene linije sara jer taj detalj omogućuje da svoje nove čizmice nosite uz različite modne stilove- uz lepršave haljine, kombinacije kratkih hlačica i tunika, uz uske hlače 7/8… Kod visokih kaubojskih čizama upravo ovaj model daje profinjenost ovim čizmama!
  • Imate li jače stopalo optički ga suzite detaljima poput bočnih linija u tamnijoj boji na gornjem dijelu čizmica. Za one koje žele naglasiti kaubojski stil neka vaše čizme imaju kožne detalje u kontrastnim bojama.  Posebno je to dobar alat za one koje nose odjeću u ne bojama.
  • U originalu, kaubojske su čizme imale potpeticu, pa na većini modela ta potpetica ima visinu od 5-7 centimetara. Kad bismo pitali ortopede, to je jedna od najzdravijih peta za hodanje.
  • Pazite na vrh čizama. On bi trebao biti široki V kako bi čizme bile ugodne, a prsti ne stisnuti. Posebno to pravilo vrijedi za one koje imaju veliko stopalo.
  • Boja kaubojskih čizmaka?  Kao i kod svih ostalih čizama i ovaj model možete odabrati u željenoj boji, teksturi i sjaju kože. Pravilo je slijedeće- želite li ovaj model čizama obuti u svečanim prigodama neka su jednostavne, od mekane sjajne kože. Model kojeg ćete odjenuti u dnevnim kombinacijama- uz haljine, tajice i tunike neka je u jednoj od smeđih nijansi u mekanoj gamoš koži.
  • Pazite na stil! Kad nosite kaubojske čizme pazite na ostale detalje! Oni moraju biti istog stila. Drugim riječima nosite mekane torbice s resama, sedlo model torbe, jednostavne kožne vreća torbe…

Sve cipele koje vidite u ovoj temi iz aktualne su kolekcije modnog brenda CCC.

Više ALminih savjeta na možete pronaći na www.modniALMAnah.com

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0


1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime