Alilović: Treba s Islandom biti oprezan, nisu Švedsku onako pobijedili slučajno!

"Islanđani nisu favorite Šveđane dobili teško, nego su ih razbili"

Golman Mirko Alilović službeno je proglašen najboljim igračem susreta, no on je tu nagradu osobno urućio Luki Stepančiću koji je briljirao u susretu. Nije krio emocije nakon pobjede protiv Srbije u Spaladium Areni.


– O ovoj utakmici se govorilo još od izvlačenja. Nitko nije govorio o Islandu i Švedskoj, svi su govorili o Srbiji. Još se radi o prvoj utakmici na otvaranju. Sigurno su Srbi vidjeli svoju šansu. Mi nikoga ne podcjenjujemo, sve respektiramo jer znamo od kakvih je igrača sačinjena srpska reprezentacija. To su igrači koji igraju po Bundesligi i to bitne role, ali danas smo pokazali nevjerojatnu borbenost u obrani. Vanjskog šuta nisu imali 30, 40 minuta. Tek pri kraju su nešto zabili, na kraju smo primili 22 gola. Za okvire današnjeg rukometa, to je savršeno.

Upitan je je li mu tko bio u gledalištu za vrijeme utakmice?

– Bili su mi supruga, djeca, majka, otac i sestre. Tu su bili i 2009.

Odavde su otišao s pobjedom i sad si se vratio s pobjedom?

– Dobro, ja sam emotivac i bilo mi je stvarno teško. Teško mi je bilo gledati reprezentaciju u teškim trenucima. S tim momcima znam provoditii tjedna i mjesece zajedno. Drago mi je, hvala Splitu, publici, ovo je nešto prekrasno… Ovu sezonu Stepančić mora dobivati puno više šanse, danas je odigrao odlično i u obrani i u napadu. Samo treba glavu goru, titulu najboljeg igrača je zaslužio. Idemo na odmor, čeka nas iznenađenje Island. Nisu oni favorite Šveđane dobili teško, nego su ih razbili. Gustafson je obranio strašno puno, ali nije bilo dovoljno. Treba s Islandom biti oprezan, onakva pobjeda nije se dogodila slučajno!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0