Agonija rumunjskog suca: “Samo sam htio biti dobar”

"Neću čitati nikakve vijesti sljedećih nekoliko dana. Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist"


Rumunjski sudac Sebastian Coltescu u komunikaciji je s kolegom pomoćnog trenera Bašakšehira Kamerunca Pierrea Weboa oslovio kao crnca.


Nastala je gužva u kojoj je pričuvni napadač turske momčadi Demba Ba verbalno napao Coltescua zbog upotrebe neprimjerene riječi, a uskoro i povukao svoje suigrače s travnjaka pa tako PSG i Bašakšehir nisu odigrali svoju utakmicu, prenosi Index.

“Ne pratim vijesti”

Danas od 18:55 ta će se utakmica nastaviti od 13. minute s novom postavom sudaca, a za to vrijeme Coltescu proživljava agoniju.

“Samo se trudim biti dobar”, rekao je Coltescu rumunjskom ProSportu pa dodao:

“Neću čitati nikakve vijesti sljedećih nekoliko dana. Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem se tako nadam”, kratko je zaključio.

L’Equipe pak piše kako je sporni izraz Coltescu upotrijebio kad je navodio kolegu kojem treba dati žuti karton. “Onom crncu”, odgovorio mu je.

Ovo mu je trebala biti posljednja sezona

Dok je Ba držao lekciju Coltescuu i pitao ga zašto je Weboa oslovio crncem, kad bijelca ne bi nazvao bijelcem, sudac se pravdao: “Negru na rumunjskom znači crn. Ja nisam rasist.”

Sve se to dogodilo u posljednjoj sezoni koju je 43-godišnji Rumunj trebao odraditi u europskim natjecanjima, a prije dva tjedna je skinut s Fifine liste sudaca. Ove sezone sudjelovao je na samo jednoj europskoj utakmici, između moldavskog Petrocub Hincestija i Bačke Topole.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime