8.dani tradicije i Eko etno sajam Kaštela

Turistička zajednica grada Kaštela i ove je godine pripremila bogat program

U Kaštel Novom će se od 23.-25.lipnja održati “8. Dani tradicije – Kaštela 2017”, u organizaciji TZG Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Cemex Hrvatska d.o.o. i suorganizaciji Udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine “Šušur”.


Donosimo vam bogati program:

Na izložbeno – prodajnim štandovima, koji su za izlagače besplatni, biti će izložena gastro ponuda, suveniri i ručno izrađene unikatne rukotvorine od 10 do 24 sata.

Petak, 23.lipnja – Revija tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija. Kroz reviju tradicijskih nošnji i obrtništva „Nostalgija“ predstavit će se kaštelanski plesovi, pjesme, nošnje i brendovi.

Nakon revije na rivi biti će upriličena degustacija kaštelanskih i slovenskih jela uz water screen (video projekcija na raspršenim kapljicama mora). Večer će imati humanitarni karakter – prikupljat će se dobrovoljni prilozi za pomoć našoj sugrađanki.

Subota, 24.lipnja – Međunarodna etno večer – folklorna društva predstavit će svoje narodne običaje kroz plesove i glazbu.


– Cilj nam je da u ovoj trodnevnoj manifestaciji posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude, zvuke folklora, modne novitete i izvorne hrvatske suvenire. Ova kulturno-turistička-gastro manifestacija kroz sajamske i programske prezentacije, nastupe folklornih društava i prezentacije narodnih nošnji ističe bogatstvo nematerijalne kulturne baštine.

Svake godine ova manifestcija okuplja sve veći broj izlagača i kreatora iz svih županija Lijepe naše kao i susjednih država. Ovakva manifestacija je svakako zajednički interes proizvođača tradicijskih proizvoda, potrošača, lokalne zajednice, medija, udruga, grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Gospodarske komore Županije SD, Ministarstva turizma, HTZ. – kaže direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0