24. Seoska olimpijada i borba bikova “RADOŠIĆ 2017”

Na programu su kao i prethodnih godina stare sportske disipline, te šampionska korida najjačih bikova Hrvatske

Ove nedjelje, 28.svibnja,  se po 24. put za redom u stoljetnoj šumi hrasta medunca u selu Radošić, održava “Seoska olimpijada starih športova i borba bikova”. Na programu su kao i prethodnih godina stare sportske disipline, te šampionska korida najjačih bikova Hrvatske.


“Seosku olimpijadu” po prvi put u 24 godine neće organizirati samo obitelj Škopljanac. Ove godine ustupili su organizaciju natjecanja borbe bikova vlasniku trgovačkog obrta Vepar, Marku Iviću iz Vinova. Osim za atraktivne borbe bikova, Ivić će se pobrinuti i za gastro ponudu.

– Mi smo prije radili sve, ali ove godine ne stignemo, on nam je izašao u susret i svi smo zadovoljni. Kako je Marko Ivić veliki ljubitelj i uzgajivač bikova, a mi u ove sportske discipline i kulturni dio programa, odlučili smo se tako i podijeliti. Manifestacija će ostati ista, ali ovo je bilo neophodno kako se ovaj tradicionalni događaj ne bi prekidao nakon 24 godine. – rekao je dugogodišnji organizator “Seoske olimpijade” Marko Škopljanac.

Natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko etno sela Škopljanci – Radošić, zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu.

Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj “Seoskoj olimpijadi”, očekuje se izrazito veliki broj natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva, koji će se natjecati u deset disciplina.

1. Skok u dalj s mjesta
2. Kamena s ramena
3. Potezanje klipa
4. Jačanje
5. Borba na gredi
6. Potezanje konopa za žene
7. Potezanje konopa za muškarce
8. Obaranje ruke za žene
9. Obaranje ruke za muškarce
10. Borba bikova — bikijada


Organizatori napominju da se prijave za natjecanje u pojedinim disciplinama primaju neposredno prije samog početka svake discipline kod centralne bine ili unaprijed na email: marko.skopljanac@gmail.com.

Ove godine se na “Seoskoj olimpijadi” očekuje oko 15 tisuća posjetitelja, koji će osim u natjecanjima, moći uživati i u bogatom kultumo zabavnom programu uz gosta iznenađenja, velikoj gastronomskoj ponudi i izložbeno-prodajnom sajamu. Organizatori su mislili i na one najmlađe, koji će moći uživati u zabavnom programu za djecu.– Pozivam sve naše vjerne posjetitelje i natjecatelje koji nas već godinama obilaze u etno eku selu Škopljanci, da i ovu godinu dođu i podrže ovu manifestaciju. Evo, potrudili smo se, napravili sve da i ovu godinu to organiziramo, kao što smo i u najgorim vremenima krize, a nadam se da ćemo i ubuduće. Stoga, dođite, uživajte u iću i piću i ne propustite lipu nedilju u Radošiću. -poručio je Marko Škopljanac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0