11. MAGsezona 2020/2021: Dvije Kristine dat će sve od sebe na nedjeljnom koncertu

Publika je ono zbog čega mi radimo. Dat ćemo maksimum i sve će biti dobro, rekle su u jedan glas dvije mlade umjetnice

Koncertom Kristine Svaline (sopran) i Kristine Cvitanić (klavir), u nedjelju 14. ožujka 2021. godine nastavlja se 11. MAGsezona 2020/2021 u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika i suorganizaciji Muzeja grad Splita.


Kristina Svalina je trenutno na diplomskom studiju na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, smjer solo pjevanje, u klasi prof. doc. Terezije Kusanović.

“Tijekom svog dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja usavršavala sam se kod brojnih eminentnih umjetnika i pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala sam u brojnim umjetničkim projektima te osvajala nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima”, kaže Kristina, koja je iskoristila mogućnost da čuje i savjete velike Biserke Cvejić.

Kakav je osjećaj pjevati pred malim brojem posjetitelja?“Naravno da bih bila sretnija da je prepuna dvorana ali, bilo jedan ili sto ljudi u dvorani, maksimalno ćemo se potruditi!

Isto pitanje je postavljeno i Kristini Cvitanić: “Publika je ono zbog čega mi radimo. I složila bih se sa Kristinom Svalina – dat ćemo maksimum i sve će biti dobro”,  rekla je Kristina Cvitanić koja je diplomirala na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Kao jedan od najboljih studenata svoje generacije dobila je Rektorovu nagradu za iznimnu izvedbu „III. Beethovenov koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 37“. Za vrijeme studija osvaja niz prvih nagrada na županijskim i državnim natjecanjima. Osim u Hrvatskoj, nastupala je i u inozemstvu.

Na koncertu koji započinje u 12:00 sati u Muzeju grada Splita glazbenice će izvoditi djela: D. Pejačević, B. Berse, J. Hatzea, B. Papandopula, R. Schumanna, W. A. Mozarta, G. Donizettija i F. Chopina.

Pokrovitelj MAGsezone je Grad Split. Sva mjesta za koncert su rezervirana te će se, zbog ograničenog broja posjetitelja, koncert prenositi on-line na Facebook stranici.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime