Savez društava distrofičara Hrvatske i ove godine organizirao je Talent Show i donatorsku večeru “Srcem za srce” na kojoj su predstavili glumačke, pjevačke, slikarske, spisateljske i druge talente osoba s mišićnom distrofijom.

Među njima je bio i Splićanin, 11-godišnji Marin Govorko koji boluje od spinalne mišićne atrofije SMA, tip 2, progresivne genetske bolesti zbog koje od druge godine života ne može samostalno hodati, a od šeste je u kolicima. Trenutno prima eksperimentalni lijek tvrtke Roche za koji se nada kako će mu pomoći da jednog dana stane opet na svoje noge, pa možda čak zaigra i nogomet.

A kakve li slučajnosti, upravo dok su splitski ‘Bijeli’ igrali samo desetak kilometara udaljeni od mjesta održavanja ove donatorske večere, Marin je odlučio ostalim Zagrepčanima pokazati kako ‘piva dite iz Splita’.

– Ova moja dijagnoza; spinalna mišićna atrofija je tvrdoglava, ali ja nastojim biti tvrdoglaviji od nje i zato slobodno vrijeme provodim igrajući se s prijateljima, puno plivam, pjevam i sviram – predstavio se Marin.

A iako ima samo 11 godina, Marin dobro zna što je važno u životu.

– Životni moto mi je: Nikad ne odustaj i uvik navijaj za Hajduka – poručio je Marin iz srca Zagreba i dobio gromoglasni pljesak.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime