Pred nama je jubilej. 4 i 5. rujna u splitskom Đardinu Split Blues Festival – In memoriam Jadran Zlodre Gobbo slavi svoj deseti rođendan. Rodija se na Prokurative, živija je na Rivi, u Đardinu, na Zvončacu i evo ga natrag u splitski Đardin. Uz besplatan ulaz kao i uvijek, nije se nakitija pinezi, ali je izmamija na lice puno osmijeha, sreće i zadovoljstva. I učinija da se za Split zna kod bluzera širom svita.

On ima i svoj film, ima i 15 albuma raznih iza sebe. Bija je puno po radiju i televiziji, ali mu je najdraže kad se skupite ispod bine vi šta ga volite, slušate i guštate. Onda gušta i on. Mali, musavi dječarac koji puše u deset svjećica i uvik je spreman otić živit na neko drugo misto u gradu ako mu mama i tata tako kažu.

 O CD/DVD „Split Blues Festival – The best of 2011-2019“ kao priznatog dijela hrvatske kulturne baštine financiranog sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Riječ urednika:

Split Blues Festival, okad je krenija 2011., šeta je od Prokurativa na Rivu, pa je skoknija do Đardina i onda dvi godine na Zvončac, pa se opet zadnjih godina vratija u Đardin. Evo mu i deseta godina, a još ga triba pazit, čuvat i šetat za ruku ka da je tek iziša iz pelena. Ma je isto iza sebe ostavija 12 snimljenih albuma i isto toliko TV koncerata. A ni ulaznica nije bila skupa i nitko se nije ljutija da nije uvatija misto jer je uvika bija vanka, na otvorenom i otvoren za sve i to na najlipšim splitskim lokacijama. A svirali su mnogi, i domaći i furešti bluzeri, i prekaljeni i poznati ali i neka nova dičica. Kad je blues takav, infetaš se za mlada i posli ga se ne moš riješiti. A takva mu je i publika bez koje bi to sve bilo bezveze da ih nema toliko i da nisu tako žestoki fanovi. E, to je prava infekcija, a ne ova danas ča ubija i čovika i dušu od čovika. Baš zato u ruci držiš ovo izdanje, prijatelju, jer evo je deseta godina Split Blues Festivala tu. Probrali smo duzinu lajvova ča su nam se učinili da ih triba stavit jerbo su i svirka i zapis to zaslužili. I stavili smo još jedan Parobrod za našeg Gobba, ali smo stavili i film našega Matka Petrića koji bi triba pogledat svak ko ima ikakve veze sa Splitom, s muzikom, s bluzom, ali i oni ča cili život nešto rade, kemijaju, kreiraju, a misle da to niko ne primjećuje ili obadaje. Iako sam u životu i svira i snima i sluša i promovira svakakve vrste muzike i umjetnosti, za mene osobno i dalje vrijedi isto: blues je ka prva ljubav, može biti i u iskidanoj vešti i od murve musava oko usta, ali zauvijek je u srcu i zauvijek je pamtim – poručuje Stevo Vučković Stivi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime