ZVIJEZDA FORMULE 1: “Govorim prijateljima – želite li mir, dođite u Hrvatsku!”

"Dubrovnik mi je ostao u sjećanju kao jedno od najljepših mjesta"


Bio sam apsolutno oduševljen ljepotom obale i bio sam u potpunosti opušten. Dubrovnik mi je ostao u sjećanju kao jedno od najljepših mjesta, pričao je Hamilton koji obožava Hrvatsku…


Mnogi će mu zamjeriti nedostatak konkurencije i reći kako je Schumacher imao puno teži posao, ali to nikako ne može i ne smije umanjiti njegovu veličinu. Jedini je u povijesti koji je došao uz bok velikom Nijemcu, a već sljedeće godine, ako ostane, imat će priliku izbiti na vrh i nadmašiti i Schumachera.

Prvi naslov osvojio je 2008. godine

Veliki Lewis Hamilton (35) je pobjedom na Velikoj nagradi Turske osigurao sedmi naslov u Formuli 1 i tako se izjednačio s velikim Michaelom Schumacherom koji je do danas bio jedini sedmerostruki prvak. Prvi naslov osvojio je 2008. godine pa potom 2014. i 2015. Godinu dana je ‘pauzirao’ pa krenuo s dominacijom. Već četiri godine zaredom je nenadmašiv i neuhvatljiv za brojne vozače u F1.

– Sjećam se kada sam gledao Michaela kako osvaja naslove. Osvojiti jedan, dva ili tri je teško, sedam je naprosto nezamislivo – pričao je u suzama Hamilton nakon pobjede.

I da. Uspio je prestići i velikog Nijemca. Izjednačio se s njim po broju naslova, ali zato ga je oborio po broju pobjeda. Ove sezone došao je do 94. pobjede u karijeri i izbio na sam vrh. Pa šokirao navijače.

– Volio bih biti ovdje sljedeće godine, ali za to ne postoji sigurno jamstvo. Puno me toga oduševljava u životu izvan Formule 1, pa će vrijeme pokazati – rekao je Britanac i zabrinuo sve.

A što kada završi s karijerom?

– Želim se udaljiti od automoto sporta. Ne želim ga gledati, ne želim se njime baviti jedan određeni period. Želio bih živjeti normalan život. Često gledam filmove. Volim filmove i sviđa mi se ideja o življenju drukčijeg života. Uvijek se pitam kako bi bilo nešto iskusiti. Zato bih želio iskusiti drukčiji stil života. Možda živjeti na nekom drugom mjestu, putovati niti upola toliko koliko putujem sada. Možda odem na Havaje baviti se surfanjem godinu dana – rekao je Hamilton prije nekoliko godina za hrvatski Kreator TV kada je razgovarao s Davorinom Štetnerom.

U Formuli 1 je debitirao 2007. godine, a na sve ga je navukao njegov otac, piše portal 24 sata.

– Volim automobile i volim Formulu 1. Gledao sam Formulu 1 i Ayrtona Sennu dok sam bio mlad, tijekom vikenda s tatom. To je tada bio moj san, želio sam postati vozač utrka. Otac mi je tada kupio karting i to sam volio, volio sam biti u kartingu. Volio sam voziti one automobile za sudaranje i slične stvari. Moj je otac smatrao da je to dobar hobi za nas, da se time bavimo tijekom vikenda jer inače nije znao što bi sa mnom. Bio je to najbolji hobi ikada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime