ŽUSTRA RASPRAVA Mirna Kovačić: “Šokirana sam kao majka i žena da ste dali ovaj amandman”

Naposljetku je amandman MOST-ove Jelene Kovačić usvojen nakon žustre rasprave. Prihvaćeno je sufinanciranje od 1.000 kuna. Nekolicina vijećnika je zapljeskala nakon što je amandman usvojen


Mirna Kovačić

Maratonska sjednica GV Grada Splita došla je do točke Prijedloga Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi Grada Splita za 2021. godinu.


Pročelnik Mate Omazić je među ostalim istaknuo da su planirana kapitalna ulaganja.

– U 2021. planira se završetak radova dogradnje, rekonstrukcije i opremanja DV “Ružmarin”, planirana su sredstva za energetsku obnovu vrtića “Mandalina” te za izradu projektne dokumentacije za izgradnju objekta dječjeg vrtića u Žrnovnici i na splitskim Pujankama.

Jelena Kovačić iz Mosta istaknula je sljedeće:

– Roditelji su upisali djecu u obrte jer nije bilo mjesta u vrtićima. Oni sada mole da im se sufinancira dio iznosa – upozorila je Kovačić.

Mirna Kovačić iz HNS-a replicirala joj je te je kazala kako je to populistička poruka.

– Šokirana sam kao majka i žena da ste dali ovaj amandman – rekla je.

Vijećnica Jelena Kovačić joj je poručila kako ovo nije populistička mjera te joj je uzvratila istom mjerom.

Vijećnik Ante Zoričić je nadalje replicirao Mirni Kovačić.

– Ne mogu se vama kolegice Mirna načuditi. Kad smo vas izabrali za predsjednicu ovog tijela za vrtiće dali smo vam povjerenje. Sada smo došli u situaciju da smo shvatili da su neki ljudi ostali očito zakinuti – oštar je bio Zoričić.

Naposljetku je amandman MOST-ove Jelene Kovačić usvojen nakon žustre rasprave. Prihvaćeno je sufinanciranje od 1.000 kuna, a nekolicina vijećnika je zapljeskala nakon što je amandman usvojen.

– Ovo je primjer usklađenog amandmana. Čestitam, prihvaćeno je – kazao je Nino Vela.

Nakon toga je usvojen i Prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za 2021. godine s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime