Župan Boban u Zagrebu otvorio izložbu “Ceste koje Carstvo znače II. – Rimskim cestama Srednje Dalmacije”

Izložba je postavljena na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu

Izložbu “Ceste koje Carstvo znače II. – Rimskim cestama Srednje Dalmacije” otvorio je u petak u zagrebačkome Arheološkom muzeju župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.


Naglasio je kako je cilj izložbe objediniti priču o rimskim cestama na području Splitsko-dalmatinske županije te ih predstaviti kao dio antičkog prometnog sustava rimske provincije Dalmacije.

Priča počinje u Saloni i nastavlja se, kako je rekao, kroz sve inventarizirane arheološke lokalitete.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella najavio je kako će izložba biti prezentirana kao rezultat sinergijskog projekta kulturnog i turističkog sektora na tragu promoviranja arheološko-povijesne baštine.

Tematska izložba Lina Ursića, Ivana Šute, Mare Radan i Miroslava Gogala postavljena je u Arheološkom muzeju i može se razgledati do 20. svibnja.

Izložba je postavljena na prvom katu Arheološkog muzeja gdje su u tri sobe predstavljene tri tematske jedinice – Pretpovijesne komunikacije, Rimske ceste na području Srednje Dalmacije te Rimske ceste – turizam i valorizacija kulturne baštine.


Otvaranju izložbe je nazočila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik iz Ministarstva turizma, Tonči Glavina.

Posebno oduševljenje posjetitelja ove izložbe izazvao je dolazak, u Dalmaciji uvijek dragog gosta, Ćire Blaževića.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0