Župan Boban: “Mnogo je objekata koji su neupotrebljivi i trebat će vremena za sanaciju, molim da se nađe dugotrajniji smještaj ljudima”

Kaže da su mnogi ponudili pomoć


Blaženko Boban

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban održao je konferenciju za medije pred zgradom Županije.


“U ime svih stanovnika Splitsko-dalmatinske županije i stožera moram izraziti suosjećanje sa svim stanovnicima grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije. U kratkom roku ih je zadesila velika nevolja. U kontaktu smo s ministrom Medvedom, s Damirom Trutom, s mojim kolegom Šimićem, premijerom Andrejem Plenkovićem. Već sada je na putu 6 pretražnih timova sa šest pasa obučenih za pretraživanje u ruševinama naše Gorske službe spašavanja, autima je otišlo stitinjak GSS-ovaca, devet vatrogasaca sa psom”, kazao je Boban.

Građani i udruge žele pomoći, kaže župan.

“Želim zahvaliti svim udrugama i građanima. Luka mi je rekao da su zatrpani upitima kako pomoći ljudima u Petrinji i županiji. Među svim tim udrugama istaknut ćemo Torcidu, veterane 4. gardijske brigade i mnoge druge koji se nude za pripomić, to sve mora biti organizirano preko Crvenog križa. Želim zahvaliti kolegama načelnicima i gradonačelnicima, mnogi građani nude smještaj na području sSplitsko-dalmatinske županije, pa sam se dogovorio da prikupljaju podatke na svom području, da dojave kako bi imali podatke za potrebiti smještaj. Uistinu će trebati dugotrajniji smještaj, mnogo je objekata koji su neupotrebljivi i trebat će vremena za sanaciju, molim da se nađe dugotrajniji smještaj ljudima”, pojasnio je Boban.

Dodao je i da osjeća “jedinstvo, zajedništvo, to hrvatsko srce koje diše za potrebite u nevolji”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime